Massa: "A fost corect să nu accept ordinele de echipă"

Publicat luni, 31.03.2014 12:10 de Daniel Popescu

Felipe Massa susţine că decizia de a ignora ordinul de echipa de a fi depăşit de Valtteri Bottas a fost corectă, în timp ce Williams a dezvăluit planul complet pentru finalul cursei.

Felipe Massa concura pe locul şapte în finalul Marelui Premiu al Malaysiei când a fost informat de inginerul său de cursă să-l lase pe coechipierul Valtteri Bottas să-l depăşească.

Cei de la Williams au considerat ca finlandezul avea şanse să-l ajungă pe Jenson Button şi să urce pe locul şase, însă brazilianul a refuzat să cedeze poziţia.

"Am auzit totul, dar ceea ce am făcut a fost corect. Sunt sigur că rezultatul nu s-ar fi schimbat pentru echipă chiar dacă l-aş fi lăsat să mă depăşească. Echipa mă respectă 100% şi mi-au demonstrat asta după cursă, aşa că nu este nicio problemă. Nu mă aşteptam să se întâmple aşa ceva, dar ceea ce am făcut este corect", a declarat el.

Între timp, Bottas a refuzat să comenteze decizia coechipierului său de a se lăsa depăşit sub pretextul că trebuie să aibă o discuţie cu echipa pe acest subiect.

"Nu am discutat încă, vom face asta mai târziu şi vom analiza situaţia. Vom vorbi despre asta în cadrul echipei pentru a analiza ce trebuie să facem data viitoare în situaţii similare pentru ca totul să fie clar în privinţa regulilor interne", a precizat el.

Oficialii Williams au minimalizat incidentul şi susţin că, dacă Bottas nu ar fi reuşit să treacă de Button, i-ar fi cerut să-i cedeze înapoi poziţia lui Massa.

"Massa nu a făcut ceea ce am fi vrut să facă. Am crezut că ar fi bine să-i oferim lui Bottas şansa să-l depăşească pe Button. Apoi, dacă nu ar fi reuşit în două sau trei tururi, am fi făcut schimbul din nou şi toată lumea ar fi fost mulţumită. Nu au fost ordine de echipă, ci o decizie strategică cu privire la performanţele monoposturilor", a explicat Rod Nelson, şeful echipei de teste de la Williams.

Mesajul prin care Massa a fost informat să-l depăşească pe Bottas a fost "Valtteri este mai rapid decât tine", similar cu cel pe care brazilianul l-a primit în Marele Premiu al Germaniei pentru a se lăsa depăşit de Fernando Alonso. La vremea respectivă, brazilianul a respectat ordinul de echipa al Scuderiei Ferrari. 

  • buda, luni, 31.03.2014 12:45

    bleah. Se vede din nou valoarea lui Massa, mai slab si ca Bottas. Greu i-a mai fost lui Alonso cu asa coechipier

  • :))), luni, 31.03.2014 13:31

    ce vrei sa spui cu asta,ca massa la ferrari nu s-a supus ordinelor,nu cred ca nu iti aduci aminte de germania 2010,sau brazilia 2012 sau ca el era cel care dezvolta monopostul? sa cam saturat sa primeasca ordine!

  • pablo256r, luni, 31.03.2014 14:20

    Da, da , da. Mai fa asa inca odata pe viitor Felipe si cu siguranta nu vei mai avea loc la ei in sezonul urmator. Massa s-a incapatanat si a castigat. Orgoliul lui. Si Button desigur care a castigat mai multe puncte. Ceea ce au spus oficialii Williams ar fi fost o solutie mult mai buna. Si pentru echipa si pentru piloti.

  • pavlusa, luni, 31.03.2014 14:25

    daca e mai rapid sau daca e mai bun lasa sa depaseasca nu sa astepte mana cereasca. Voua var placea mai mult altceva decit SPORT

  • ion, luni, 31.03.2014 14:58

    Un profesionist tr sa inteleaga si sa puna interesul echipei mai presus de propriul orgoliu. Dar Massa cam este pilot platitor asa ca e natural pt el sa nu asculte ordine de echipa

  • vyctor7, luni, 31.03.2014 15:02

    Massa pilot platitor?? Ma faci sa rad! Bottas daca era asa de bun dc nu l-a depasit? Massa este pilot bun s-a saturat sa se supuna ordinelor de echipa si in plus acest Bottas este tinut in brate de cineva f sus de la Wiliams nu ca ar fi mare cacat de pilot !

  • bb, luni, 31.03.2014 15:06

    bine ma ioane, ce destept esti tu, daca e cu pile face ce vrea muschiu lui

  • Dracu, luni, 31.03.2014 15:27

    Massa din nou trebuie sa o faca pe desteptu si sa creada ca el ii miezu de la sambure....... Inclin sa cred ca vrea sa vada cum ii sa isi incheie prematur cariera! Iar interesele sunt ale echipei si nu ale pilotului...... Din pacate a ramas un erou al cuvintelor mari, un erou care nu iese in evidenta cu nimic altceva in afara de declaratii! Cred ca ar fi mai talentat daca si-ar vedea de pilotata si ar lasa stirismele pentru cei care chiar au cu ce se lauda..... nu ii logic sa te lauzi ca ti-ai blocat colegul de echipa care avea mai multe sanse ca tine sa se claseze mai bine! Dar... asta ii Massa..... un bun pilot de tabloide si presa de scandal!

  • Singaporezul, luni, 31.03.2014 18:28

    Quote: "Valterri is faster than you" ... Massa - "Why is he behind me?"

  • mariuscarlig, luni, 31.03.2014 23:11

    buda, se pare ca nu ai vazut cursa... Singaporezul are dreptate!