Viitorul echipei Super Aguri ramane incert

Publicat joi, 01.05.2008 13:01 de Daniel Popescu

Super Aguri trebuie sa astepte pana saptamana viitoare pentru a afla daca vor mai concura in Formula 1.

Seful Super Aguri, Aguri Suzuki, s-a intalnit miercuri la Tokyo cu reprezentatii companiei Honda, insa cele doua parti nu au ajuns inca la nicio intelegere privind viitorul echipei.

Gigantul japonez a sprijinit financiar Super Aguri la Marele Premiu al Spaniei, insa Honda nu doresc sa se mai implice in acest mod la echipa lui Suzuki. In acest context, echipa a incercat sa gaseasca un investor strategic, iar grupul auto german Weigl Group este marele favorit la preluarea team-ului.

Totusi, orice investitie in cadrul Super Aguri trebuie aprobata in prealabil de Honda. In plus, potrivit ultimelor informatii, concernul german a infirmat interesul de a se implica in Formula 1.

O decizie finala in privinta viitorului echipei este asteptata la inceputul saptamanii urmatoare, cand toti membri consiliului de administratie al Honda vor lua parte la intalnire. Motivul acestei amanari este legat de faptul ca in zilele urmatoare japonezii vor avea patru zile libere pentru a sarbatori ceea ce ei numesc Golden Week.

Super Aguri se pregatesc normal pentru Marele Premiu al Turciei din 11 mai, echipa urmand sa faca deplasarea la Istanbul conform programarii initiale.