Williams ar putea utiliza carcasa de motor stil Renault

Publicat joi, 01.05.2008 13:13 de Daniel Popescu

Williams planuiesc mai multe teste pentru o carcasa de motor asemanatoare cu cea utilizata in acest sezon de Renault si Red Bull.

La scurt timp dupa ce BMW-Sauber si-au anuntat intentia de a utiliza un nas revolutionar identic cu cel folosit de Ferrari, Williams au sugerat ca ar putea utiliza o carcasa de motor similara cu cea folosita de Renault si Red Bull in acest sezon. Directorul tehnic al celor de la Williams, Sam Michael, a marturisit ca echipa britanica a testat in trecut o astfel de solutie aerodinamica in tunelul de vant.

"Nu tot ce experimentam pe plan intern ajunge pe masina", a declarat Michael pentru publicatia Motorsport Aktuell. Michael a adaugat ca echipa nu a implementat acest tip de carcasa pentru motor pentru ca rezultatele testelor din tunelul de vant nu erau suficient de bune pe majoritatea tipurilor de circuit.

Totusi, Renault au obtinut performante majore la Barcelona utilizand acest concept, ceea ce i-a determinat pe Williams sa reconsidere aceasta solutie. "Poate ca, in configuratia pe care o folosesc, solutia lor functioneaza mai bine. Probabil ca in viitor vom incerca sa vedem daca functioneaza bine si pentru noi", a precizat Michael, care a mai dezvaluit ca a vazut pentru prima oara un astfel de concept cu 10 ani uin urma in Champ Car.