Webber: "Victoria de la Monaco este incredibilă"

Publicat luni, 28.05.2012 10:30 de Daniel Popescu

Mark Webber consideră că victoria obţinută pe circuitul de la Monaco este fantastică datorită strategiilor pentru opriri la boxe şi a ameninţării permanente a ploii.

Mark Webber a obţinut duminică prima victorie din acest sezon la capătul unei curse în care a cedat prima poziţie doar în timpul intrării la boxe pentru schimbul de pneuri.

Totuşi, victoria nu a fost una uşoară, în condtiile în care intrarea la boxe a fost amânată din cauza unei ameninţări de ploaie.

"Mă simt incredibil, a fost o cursă foarte interesantă. A fost destul de bine la start, pentru că am construit un avans pe super soft-uri şi m-am descurcat cu Nico Rosberg. Am avut o diferenţă destul de mare faţă de ceilalţi, aşa că amândoi am încercat să scăpăm de restul plutonului. Ploaia ne-a ameninţat în fereastra pentru prima intrare la boxe şi nu ştiam dacă să rămânem un pic mai mult pentru a lua pneuri intermediare. Rosberg a decis să intre, iar câţiva piloţi au reacţionat la mutarea lui de şah", a precizat australianul la finalul cursei.

Adevărată provocare a fost însă în ultimele 8 tururi, când a început o ploaie slabă care a determinat o compactare a plutonului fruntaş. Totuşi, pilotul echipei Red Bull a reuşit să rămână în frunte şi să treacă primul linia de sosire.

"Fernando Alonso mi-a spus că la un moment dat se ruga să vină ploaia, dar că atunci când a venit era ca şi cum ar fi spus "nu, nu, nu". Cred că a fost aşa pentru noi toţi cu excepţia mea, pentru că pentru primul pilot este întotdeauna mai greu", a mai precizat el.

Via | FIA