Williams prezinta primele update-uri pentru 2009

Publicat joi, 13.11.2008 11:07 de Daniel Popescu

Williams este prima echipa din Formula 1 care a testat o versiune preliminara a monopostului pentru 2009, care prezinta noutati majore in privinta aripilor.

Aeroportul Kemble din Marea Britanie a fost miercuri gazda primei demonstratii cu un monopost in configuratia pentru 2009.

Aflat la debutul sau intr-un monopost de Formula 1, vicecampionul Formulei 3, Jonathan Kennard, a testat monopostul FW30 al echipei Williams intr-o configuratie a aripilor specifica sezonului 2009.

Noul regulament aerodinamic ce va intra in vigoare in sezonul 2009, a fortat echipele sa opereze modificari majore ale aripilor, acestea fiind mult simplificate. Astfel, aripa fata este mai scurta si mai lata, pilotii urmand sa fie capabili sa efectueze ajustari ale unghiului acesteia chiar in timpul curselor.

In schimb, aripa spate a devenit mai lata fata de sezonul recent incheiat. Acestea sunt numai primele efecte ale noului regulament, viitoarele retusuri urmand sa aiba loc odata cu aparitia sistemului KERS si a pneurilor slick. Obiectivul acestor modificari este imbunatatirea semnificative a sanselor de depasire, pilotii urmand sa fie capabili sa stea mult mai aproape de pilotii din fata.

Circuitul de la Barcelona va fi saptamana viitoare gazda unui test la care vor participa cele mai multe echipe din Formula 1. Se anticipeaza ca mai multe echipe vor prezenta la randul lor primele versiuni ale monoposturilor pentru sezonul 2009.

  • marianescu, joi, 13.11.2008 13:21
    Adica....

    ...vreti sa spuneti ca ASA va arata un monopost de F1 in 2009?! SPER CA NUUUUUU! Arata... hidos, parca-i decupata din Formula Cucuietzii din Deal!

  • sharky_raduku, joi, 13.11.2008 14:07
    @marianescu

    din pacate da :( numai niste cretini au putut face asta .

  • pici, vineri, 14.11.2008 12:04
    cretin esti tu

    esti foarte idiot ... gandeste-te ca pe ei nu ii intereseaza aspectul...ii intereseaza performanta deci daca cu sis. kers si aerodinamica asta = cea mai buna performanta ..asa o sa arate ... urat dar bun