Acesta este noul Pagani Utopia Roadster. Modelul exotic decapotabil costă 3 milioane de euro

Publicat miercuri, 31.07.2024 10:50 de Tiberiu Safta

Pagani a prezentat oficial noua versiune decapotabilă a lui Utopia, botezată Roadster. Noul model primește un motor V12 de 864 de cai putere, cutie manuală și un preț care depășește 3 milioane de euro.

Au trecut 2 ani de la debutul lui Pagani Utopia, care este urmașul lui Huayra. Acum, același model primește și mult așteptata variantă decapotabilă, botezată Utopia Roadster. Așa cum era de așteptat, noul model aduce un design identic cu varianta coupe, fiind caracterizat de limbajul de design arhicunoscut al mărcii italiene.

Partea frontală, sculptată în scopuri aerodinamice, prezintă celebrele faruri duble rotunde și o priză de aer complexă și destul de mare. În spate avem aceleași stopuri rotunde, dar și cele 4 terminații ale evacuării amplasate la mijloc în interiorul unui cerc, la fel ca la toate celelalte modele Pagani. Noul Utopia Roadster primește și portiere cu deschidere de tip foarfecă, un element preluat de la varianta coupe.

Exteriorul este completat de jante de 21 de inch în față și de 22 de inch pentru puntea din spate. Șasiul de tip monococă al noului model este creat din fibră de carbon în combinație cu titaniu. Asta ajută ca noua variantă decapotabilă a lui Utopia să aibă aceeași greutate ca varianta coupe: 1280 de kilograme. Pagani spune că a folosit peste 40 de formule de materiale compozite în construcția lui Utopia Roadster pentru a menține aceeași greutate.

Interiorul noului Utopia Roadster este tipic Pagani, cu un design futurist și cu numeroase ornamente din fibră de carbon și aluminiu. Aici vedem și maneta expusă a cutiei de viteze, precum și instrumentarul analog complex și elegant, în combinație cu un instrumentar digital.

La fel ca varianta coupe, noul Pagani Utopia Roadster primește același motor V12 de 6.0 litri bi-turbo, dezvoltat de Mercedes-AMG. Acesta dezvoltă 864 de cai putere și 1100 Nm. Motorul propulsează noul Utopia Roadster până la o viteză maximă de 349 de km/h. Ca o comparație, varianta coupe atinge o viteză maximă de 354 de km/h.

Motorul este cuplat în standard la o cutie manuală cu 7 trepte. Opțional, este disponibilă și o cutie robotizată, tot cu 7 trepte, acționată prin padele montate în spatele volanului. Noul model primește un diferențial electromecanic, iar pentru ca șoferul să se simtă în siguranță, Utopia Roadster vine dotat cu ABS, sistem de control al tracțiunii și al alunecării.

Noul Pagani Utopia Roadster va fi produs în doar 130 de exemplare. Fiecare va costa 3.1 milioane de euro.

via Pagani

  • George Simion, miercuri, 31.07.2024 20:36

    oribile culorile! si turbo?! sa ia lectii de la rimac, sa lase aspirat plus electric.

  • spaclu lu manole, joi, 01.08.2024 05:38

    Masina asta e arta pe roti.