OFICIAL: Recaro, producătorul de scaune sport, a intrat în faliment

Publicat marţi, 30.07.2024 19:35 de Tiberiu Safta

Celebrul producător german de scaune sport și de curse Recaro a anunțat oficial că a intrat în faliment. Compania a solicitat protecție prin procedura de insolvență.

Recaro, un nume emblematic în lumea automobilelor și a sporturilor cu motor, a intrat oficial în faliment. Compania germană a făcut anunțul în urmă cu câteva ore, după ce comenzile pentru produsele sale au scăzut semnificativ în ultima perioadă.

În acest moment, Recaro cere protecție prin procedura de insolvență. Cei 215 angajați ai uzinei de la Kircheim nu au fost anunțați mai înainte de această situație. Nu se știe dacă aceștia vor rămâne în cadrul companiei și în această perioadă. Intrarea în faliment a celor de la Recaro a luat prin surprindere și unul dintre cei mai mari reprezentanți ai sindicatelor, IG Metall, care caută soluții pentru protejarea celor 215 angajați.

Recaro este și unul dintre furnizorii de scaune sport pentru numeroase mărci care produc modele de performanță. Printre acestea se numără BMW, Ford, Volkswagen și mulți alții. În 2020, Recaro a fost vândută unui grup privat de investitori.

Compania a fost înființată în anul 1906, sub numele Stuttgarter Carosserie und Radfabrik. În primele decenii de activitate, compania a produs caroserii pentru modele Volkswagen și Porsche. Compania a fost cumpărată de Porsche în 1963, iar în același an a fost redenumită Recaro. Doi ani mai târziu, Recaro a produs primul său scaun sport. De atunci, compania germană a produs scaune sport, inițial doar pentru Porsche, însă ulterior și pentru alte mărci.

via Autocar

  • Matei, marţi, 30.07.2024 20:01

    Nu vrea lumea scaune sportive :))))

  • @Matei, marţi, 30.07.2024 21:37

    mai in gluma, mai in serios, cam asta e adevarul. scaunele sport sunt doar pentru o nisa extrem de ingusta. in viata reala, pe o masina normala n-ai ce sa faci cu ele, sunt groaznic de inconfortabile. ba chiar si la modele supersport scumpe, precum lambo, porsche sau ferrari care au in standard scaune sport tip scoica precum cele produse de recaro, exista optiunea de a lua scaune confort, de multe ori fara cost suplimentar, avand in vedere ca cele sport, cu structura lor din fibra de carbon sunt deja varianta scumpa.

  • Diana Șosoacă, miercuri, 31.07.2024 09:29

    # Părțile moi ale corpului merită să stea în puf.

  • Iulian, miercuri, 31.07.2024 17:01

    Am avut ocazia să stau într-un scaun Recaro de la o Mazda Roadster. Feeling-ul este extraordinar. Nu se compară cu cel al unui scaun obișnuit. Oricum, ei produceau și scaune așa zise confortabile. Au mai rămas în această nișă cei de la Sparco. Poate va achiziționa careva brandul Recaro și vor continua producția. Ar putea cei de la VAG să facă asta, căci majoritatea produselor Recaro echipau mașinile Audi, cel puțin cele de raliu.

  • Iulian, miercuri, 31.07.2024 20:05

    Pe site ul lor - www.recaro.com - observ că ei produc și scaune de copii, pentru trenuri, pentru avioane, pentru gaming. Deci nu erau limitați doar la scaune de racing.

  • George Simion, miercuri, 31.07.2024 20:34

    daca toti isi iau mizerii de dulapuri suv, cross etc..niste tiristi...pacat!

  • un cetatean, miercuri, 31.07.2024 22:14

    Singurul motiv pentru care primul user ranjeste ca vitzelul la poarta este ca Recaro este german, iar scaunele sport se pun doar la marcile germane, la electrice nu merg, pana acolo merge prostia lui .