Actualizări pentru Ford E-Transit: autonomie mărită până la 402 km și baterie nouă

Publicat marţi, 23.04.2024 12:01 de Tiberiu Safta

Ford a introdus câteva actualizări importante pentru versiunea electrică a lui Transit. Astfel, modelul utilitar primește acum o baterie mai mare, cu încărcare mai rapidă și cu autonomie mai mare.

Ford E-Transit, versiunea electrică a modelului utilitar, a primit o actualizare importantă. Această actualizare constă într-o baterie cu o capacitate mai mare, care oferă mai multă autonomie, precum și un timp de încărcare mai mic.

Astfel, noul Ford E-Transit dispune acum de un acumulator cu o capacitate utilizabilă de 89 kWh, față de 68 de kWh, cum era până acum. Rezultatul este o autonomie mărită cu 28%, până la 402 kilometri în regim WLTP.

De asemenea, timpul de încărcare al bateriei este acum mai mic, datorită creșterii puterii maxime de încărcare AC, de la 11 kW la 22 de kW. La o asemenea priză, încărcarea bateriei durează acum mai puțin de 6 ore. În același timp, puterea de încărcare DC a crescut de la 115 kW la 180 de kW, ceea ce înseamnă că o încărcare de 10 minute este de ajuns pentru o autonomie de 116 kilometri.

Mai mult, încărcarea bateriei de la 10% la 80% durează acum aproximativ 28 de minute.

La final, noua versiune cu autonomie extinsă a lui E-Transit primește în standard o pompă de căldură cu injecție de vapori. Acesta are rolul de a încălzi habitaclul într-un mod mai eficient la temperaturi scăzute.

via Ford

  • Adrian, marţi, 23.04.2024 15:02

    400 km cand e goala, nu ? Pai carui transportator ii e utila informatia asta ?