OFICIAL: Primele imagini cu noul Range Rover electric

Publicat marţi, 23.04.2024 12:30 de Tiberiu Safta

Land Rover a publicat primele imagini oficiale cu noul Range Rover electric din timpul testelor de iarnă. Noul model va avea un design identic cu versiunile cu motoare termice și va avea un nou sistem de control al tracțiunii.

Au apărut primele imagini oficiale cu noul Range Rover electric. Noua versiune cu zero emisii a SUV-ului de lux urmează să fie lansată mai târziu în acest an, iar prototipurile noului model au fost testate deja în condiții extreme. Imaginile oficiale sunt făcute pe lacurile înghețate din Suedia, în interiorul Cercului Arctic.

La prima vedere, putem remarca faptul că noul Range Rover electric va arăta identic cu versiunile cu motoare termice. În schimb, noutățile importante vor fi prezente sub caroserie. Pentru moment, constructorul britanic nu a oferit detalii despre propulsorul noului model, însă cunoaștem deja că acesta va dispune de un sistem nou de control al tracțiunii.

Astfel, noul sistem nu se mai bazează pe ABS, ci distribuie controlul alunecării roților către fiecare motor electric. În acest mod, timpul de reacție al cuplului este redus pentru fiecare roată de la circa 100 de milisecunde la doar o singură milisecundă.

De asemenea, noua versiune electrică a lui Range Rover va avea și un software special care minimizează intervenția ABS-ului și care va ajuta la o rulare lină chiar și pe suprafețe alunecoase. Land Rover mai spune că noul model va fi propulsat de un agregat electric complet nou, dezvoltat de Jaguar Land Rover. Cel mai probabil, noul Range Rover electric va primi două motoare electrice, de unde rezultă tracțiune integrală.

Deocamdată, Land Rover nu a oferit mai multe detalii tehnice despre noul model și nici nu a dezvăluit data lansării noii versiuni electrice a lui Range Rover.

via Land Rover