Audi Prologue Concept a venit la CES dotat cu un sistem de conducere autonomă

Publicat miercuri, 07.01.2015 15:57 de Sebastian Toma

Audi a prezentat la CES 2015 o variantă îmbunătăţită a conceptului Prologue. Acesta prezintă un sistem de conducere autonomă şi se bucură de un tren de propulsie hibrid.

Audi Prologue, conceptul care prefigurează viitorul limbaj de design al mărcii germane, a sosit la CES 2015 într-o variantă actualizată. Nemţii nu au modificat design-ul conceptului, ci i-au adăugat sufixul Piloted Driving, menit să semnifice prezenţa unui sistem de conducere autonomă. În plus faţă de varianta precedentă a conceptului, modelul are un set de scannere laser şi camere video care monitorizează împrejurimile. Datorită acestora, vehiculul poate să se conducă singur, lucru pe care Audi l-a demonstrat deja prin mai multe prototipuri, unul dintre ele

conducându-se singur pe circuitul Hockenheim, în timp ce altul a mers din campusul Universităţii Stanford până la CES 2015 Las Vegas.

Audi Prologue Concept prefigurează viitorul Audi A8

Odată cu sistemul de conducere autonomă, Audi a prezentat şi motorizarea lui Prologue Concept. Vorbim despre un sistem hibrid care foloseşte un propulsor V8 TFSI de 4.0 litri căruia i-a fost asociat un motor electric integrat în transmisie. Cele două unităţi oferă o putere totală de 677 CP şi un cuplu maxim de 950 CP, resurse care îl ajută pe Prologue Piloted Driving Concept să aibă un timp 0-100 km/h de 3.5 secunde şi un consum mixt de 7.9 litri la sută.

Audi pregăteşte un A8 capabil să se conducă singur la viteze de până la 60 km/h

Via WCF | Audi

  • vianu, miercuri, 07.01.2015 16:28

    lasand la o parte cifrele alea de domeniul SF-ului ma rog alui de sus sa lase exteriorul asta asa cum e pe modelul de serie. Chiar daca grila fruntala a ajuns de proportiile unei porti de garaj per total au nimerit cam tot ce se poate nimeri

  • Vali, miercuri, 07.01.2015 18:16

    Eu cred ca acest concept prefigureaza si un viitor concurent pentru Mercedes S Klass Coupe.