Autoritățile din Bulgaria: Lucrările pe Podul Prieteniei încep în 10 iulie

Publicat vineri, 05.07.2024 13:42 de Alexandru Monenciu

Lucrările pe Podul Prieteniei, dintre Giurgiu și Ruse, vor începe în data de 10 iulie, pe partea bulgară, anunță autoritățile din țara vecină. Ele vor dura aproximativ 4 luni și jumătate pentru fiecare dintre benzi.

Șoferii care tranzitează, în următoarele luni, Podul Prieteniei dintre România și Bulgaria trebuie să se înarmeze cu foarte multă răbdare. Deși a început perioada vacanțelor și foarte mulți români îl tranzitează, podul va intra în reparații.

Ce-i drept, are nevoie, având în vedere că în ultimii 70 de ani nu au fost efectuate reparații majore, transmit cei de la

Profit.

Agenția de Infrastructură Rutieră a Republicii Bulgaria anunță acum că lucrările pe partea bulgară încep din data de 10 iulie 2024. Acestea se vor desfășura în fiecare zi, timp de 10-12 ore pe zi, în timpul zilei.

Din fericire, circulația nu va fi oprită complet ci se va desfășura pe o bandă.

"Procesul de lucru va fi organizat și deșfășurat astfel încât vehiculele să treacă în două sensuri eșalonate pe banda pe care nu se lucrează," anunță autoritățile bulgare. Prima dată va fi restricționată circulația pe banda de intrare în Bulgaria, iar apoi banda de ieșire pe direcția România.

"[...] Reglarea traficului se va realiza cu semafoare adaptive. Acesta va fi relocabil și poate fi amplasat în partea relevantă a podului în curs de reparare," mai spun vecinii de la sud de Dunăre.

Potrivit estimărilor, durata lucrărilor de reparație va fi de aproximativ 4 luni și jumătate pentru fiecare dintre benzi.

via Profit