Bentley se pregătește de adoptarea modei electrificării: în plan există Bentley-uri hibride plug-in și full-electrice

Publicat vineri, 15.09.2017 11:30 de Petre Barac, Foto: Bentley

Șeful Bentley, Wolfgang Durheimer, a dezvăluit că dezvoltarea mașinilor electrice este o prioritate pentru compania britanică pe care o conduce.

După ce Ferrari și Lamborghini au anunțat că nu au planuri să dezvolte mașini full-electrice, Wolfgang Durheimer a declarat că “electrificarea” este o prioritate pentru Bentley. El a precizat că modelele Continental GT și Bentayga vor primi versiuni plug-in hybrid, urmate la scurt timp de variante electrice.

Dincolo de viitorul “electric” al lui Bentley, CEO-ul companiei a menționat că ia în calcul și o variantă coupe pentru SUV-ul Bentayga, precum și o versiune cu patru uși pentru Continental GT, cu numele de Continental Type R.

Pe lângă Bentley, neamțul conduce și destinele Bugatti. Durheimer a mai spus că hypercar-ul Chiron este “sold out” pentru următorii patru ani, toate cele 300 de unități disponibile din totalul de 500 fiind deja vândute. El nu a exclus varianta “electrificării” pentru Chiron, dar spune că o decizie va fi luată după 2019.

Wolfgang Durheimer este așteptat să renunțe la șefia Bugatti în favoarea lui Stephan Winkelmann, directorul de la Audi Sport.

Via Carscoops