BMW se gândește la o versiune de performanță i8s: “Există cerere din partea clienților pentru mai multă putere”

Publicat marţi, 16.01.2018 13:16 de Petre Barac

BMW ia în calcul dezvoltarea unei versiuni de performanță i8s, potrivit lui Alexander Kotouc, șeful diviziei de Product Management de la BMW i.

După ce a prezentat noul i8 Roadster și versiunea cu facelift a lui i8, BMW ar putea să își extindă gama de hibride cu încă o versiune pentru modelul i8, la cererea clienților.

Este vorba despre o versiune de performanță i8s pe care BMW o ia în considerare, declarația fiind făcută de un reprezentant al companiei cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.

În acest moment pot să vă spun că evaluăm această posibilitate (n.a. de lansare a unei versiuni i8s). Există interes pentru o versiune mai puternică a lui i8, dar trebuie să găsim o soluție echilibrată, a spus Alexander Kotouc, șeful diviziei de Product Management de la BMW i, pentru publicația Auto Express.

Hibridele i8 Roadster și i8 facelift dezvoltă 374 de cai putere, au o autonomie în modul electric de peste 50 de kilometri și consumă ceva mai puțin comparativ cu prima versiune a lui i8.

Oficialul BMW a mai spus că actualul sistem de propulsie hibrid ar putea să fie modificat în cazul lui i8s pentru a obține mai multă putere, fiind luată în calcul și montarea unui motor cu totul nou în cazul în care versiunea de performanță a lui i8 devine o certitudine.

Via Autoexpress