Brazilienii au prezentat prima imagine a supercar-ului Amoritz GT DR7

Publicat miercuri, 07.04.2010 10:35 de Sebastian Toma

Designerul Fernando Morita a prezentat prima imagine teaser a viitorului supercar Amoritz GT DR7. Modelul debuteaza pe piata in octombrie si este echipat cu un motor V10 de 8.4 litri.

Un designer brazilian, Fernando Morita, a creat primul supercar al acestei tari. Modelul se numeste Amoritz GT DR7 si are un design similar cu cel al lui Lamborghini Gallardo sau Mazda Furai Concept. Primul supercar brazilian a fost anuntat de o imagine teaser prezentata de autorul acestui model. Amoritz GT DR7 va fi construit in doar 50 de exemplare, deci exclusivitatea viitorilor clienti va fi asigurata.

Propulsia este asigurata de un motor V10 de 8.4 litri de provenienta Dodge, preluat direct de pe Viper. Unitatea va dezvolta 612 CP si 758 Nm, dar unele zvonuri anunta supraalimentarea cu doua turbine si chiar capacitate flex-fuel. Acesta nu ar fi primul supercar flex-fuel din lume, existand deja constructori care ofera modele exotice care pot functiona atat cu benzina, cat si cu etanol E85. Exista posibilitatea ca Fernando Morita sa fi dezvoltat mai multe versiuni de putere ale acestui motor, in functie de nevoile potentialilor clienti.

Dezvelirea oficiala a modelului va avea loc in luna octombrie a acestui an, iar primele comenzi sunt asteptate in aceeasi perioada. Pentru moment, oficialii Amoritz nu au dezvaluit pretul acestui supercar brazilian. Un alt element inedit la acest supercar este aranjamentul scaunelor de la interior, care sunt amplasate in acelasi mod ca la McLaren F1 - cu scaunul soferului amplasat central si pasagerii ceva mai in spate, pe lateral.

Via | WorldCarFans