Chinezii de la BYD mai vor o uzină în Europa. Prima va fi construită în Ungaria

Publicat vineri, 10.05.2024 13:48 de Alexandru Monenciu

Gigantul chinez BYD intenționează să construiască a doua uzină în Europa. Anunțul a fost făcut chiar de Michael Shu, directorul pentru Europa al constructorului asiatic.

La finalul anului trecut, chinezii de la BYD au anunțat că urmează să construiască o uzină în Europa. Această decizie face parte din strategia asiaticilor de a deveni unul dintre cei mai mari producători de automobile electrice de pe Bătrânul Continent până în 2030.

Prima fabrică BYD din Europa va fi construită în Ungaria, mai exact în orașul Szeged și este o investiție de câteva miliarde de euro. 

Acum, directorul responsabil de piața europeană, Michael Shu, a declarat că BYD se gândește deja să mai aibă o fabrică în Europa. Lucrările ar urma să demareze chiar anul viitor.

Țara unde va fi construită această uzină este, momentan, necunoscută.

via Economica

  • George Simion, vineri, 10.05.2024 15:53

    daca sunt ales eu ii aduc in tara noastra!

  • Dutz, vineri, 10.05.2024 17:38

    Eu sper sa construiască încă 5, să ajungă la toată lumea. Este coadă la BYD-uri, ne călcăm în picioare.

  • Alin, vineri, 10.05.2024 19:22

    Oare sa fie in Romania? Ca trdatorul s-a plimbat prin toata lumea si nu a adus nici un beneficiu romaniei, niciun concern nou sa produca pe taramul mioritic. Ford face un cotet de masina si dacia fabrica in china si vinde romanilor la pret triplu (sau dublu de anul asta)

  • @Dutz, vineri, 10.05.2024 19:29

    Unii stau pe o banca de lemn, scuipa seminte si se hahaie pe ei cu "ce coada e la BYD-uri bai Vasile..ha ha ha" pentru ca nu vad mai departe de poimâine iar singura coada din viata lor e aia de la paine. Altii investesc miliarde de euro in fabrici robotizate, pentru ca nu-i asa, prostii de ei isi fac planuri pe 5-10-15 ani înainte... dar bineînțeles, grohaiala de pe uliță (ca autostrazi n.avem) e mult mai inteligenta. Restul avanseaza, noi ne hahaim.

    Dutz, sâmbătă, 11.05.2024 03:19

    Nu ne cunoaștem suficient, nu era hăhăiala și înțeleg perfect la ce te referi, chiar dacă mai dau in aroganță știu să apreciez munca și efortul… în fine, BYD riscă și vom vedea dacă și fac ce spun, este a 3–a fabrică în afara Chinei (din câte eu știu). Faptul că nu mai cred de mult in abureli si promisiuni are justificare. Sper să se înțeleagă diferența.

  • Ady, sâmbătă, 11.05.2024 11:44

    Se mai facuse o fabrica de masini chinezesti in Bulgaria. Mai stie cineva ceva?

  • dany, duminică, 12.05.2024 11:27

    Szeged e in apropierea Romaniei, e legat prin autostrada de Arad. Deci o fabrica in zona aia, poate spre Timisoara ar avea logica. Si nu se poate invoca lipsa autostrazii, singura intrebare e de unde ar fi livrate tabla si piesele... si desigur, ce facilitati le-ar oferi statul si forta de munca, in vestul tarii salariile sunt maricele