Chinezii de la XPeng ar putea construi mașini în Europa

Publicat duminică, 28.04.2024 13:14 de Silvian Irimia

Chinezii de la XPeng ar putea lua în calcul o uzină în Europa. Acest lucru i-ar ajuta să mențină un preț accesibil pentru piața europeană.

Producătorul chinez de mașini electrice, XPeng, a declarat că ar putea să înceapă să investească în fabrici sau furnizori în străinătate, pe măsură ce se apropie amenințarea tarifelor mai mari.

Comisia Europeană a început investigația în octombrie pentru a verifica dacă mașinile electrice mai ieftine fabricate în China beneficiază în mod incorect de subvenții de stat. China a numit investigația protecționistă.

Totuși, XPeng dorește ca afacerea sa internațională să reprezinte o parte mai mare din vânzările totale. Anul acesta, cota sa ar putea crește până la aproximativ 10% față de aproximativ 1-2% anul trecut, a adăugat el.

Eforturile de export ale producătorilor chinezi de mașini electrice au intrat în atenția Europei și Statelor Unite, ale căror guverne acuză China că exportă supracapacitate.

XPeng vinde deja în Olanda, Norvegia și Germania și a declarat că intenționează să intre pe alte piețe europene, inclusiv Franța, Italia și Marea Britanie. În timp ce rivalii chinezi din industria auto au redus costurile, XPeng s-a angajat să investească masiv în inovarea tehnologică, pe măsură ce cumpărătorii caută din ce în ce mai multe caracteristici high-tech atunci când își aleg mașinile.

În februarie, XPeng a declarat că intenționează să angajeze 4.000 de persoane anul acesta și să investească 482 de milioane de dolari în inteligență artificială pentru conducere autonomă. De asemenea, XPeng intenționează să lanseze pentru un automobil zburător în al patrulea trimestru.

Volkswagen a investit aproximativ 700 de milioane de dolari pentru o participație de 4,99% în XPeng. Producătorul german a declarat că a dezvoltat o nouă arhitectură pentru mașini inteligente și electrice cu XPeng, care va ajuta producătorul auto german să ofere modele mai accesibile.

  • Mircea Badea, luni, 29.04.2024 02:04

    https://techxplore.com/news/2024-04-sodium-battery-capable-rapid-seconds.html