Cine are nevoie de schiuri? Un monopost de Formula 1 a răscolit zăpada unei pârtii celebre din Austria

Publicat sâmbătă, 16.01.2016 10:19 de Bogdan Mirică

Red Bull Racing a transportat cu elicopterul unul din monoposturile sale din 2011. A încins apoi atmosfera și a ridicat în aer zăpada de pe o pârtie austriacă.

Suntem obișnuiți să vedem monoposturi pe circuite de Formula 1 sau, cel mult, pe bulevarde largi, în cadrul unor demonstrații. Cu siguranță nu suntem obișnuiți să vedem monoposturi de Formula 1 pe o pârtie de schi. Și totuși...

Când vorbim însă despre o echipă nebună, cum este Red Bull Racing, atunci totul este posibil. Max Verstappen a urcat la volanul monopostului său din 2011 pentru a încerca zăpada de pe pârtiile de schi din Kitzbuehl, o faimoasă localitate dedicată sporturilor de iarnă.

Monopostul a fost transportat pe pârtie cu ajutorul unui elicopter și apoi a fost lăsat să își facă de cap în aplauzele celor de pe margine. Pentru a avea aderență pe drumurile acoperite cu zăpadă, Red Bull a apelat la anvelope cu ținte și la un set de lanțuri. De asemenea, accelerația a fost calibrată pentru a-i oferi lui Verstappen un control mai bun pe zonele dificile.