Citroen Aventure Concept prezintă o versiune ipotetică a lui C4 Aircross dedicată off-road-ului

Publicat marţi, 18.02.2014 18:11 de Sebastian Toma

Citroen a prezentat primele imagini ale lui Aventure Concept, o versiune de offroad a noului C4 Aircross. După cum arată, conceptul promite capacităţi off-road deosebite.

Citroen vine la Salonul Auto de la Geneva cu un concept bazat pe C4 Aircross, numit Aventure Concept. Denumirea completă a acestuia este C4 Cactus Aventure şi reprezintă o ipoteză off-road a lui C4 Aircross, modelul de serie care a preluat aproape toate elementele de design de la conceptul prezentat anul trecut.

Dacă francezii vor proceda la fel şi cu acest concept, Citroen va avea un off-roader cu potenţial în 2015.

Citroen C4 Cactus - primele imagini ale noului crossover compact franţuzesc

Noul concept de la Citroen are tot ce-i trebuie pentru off-road. Nu ştim dacă există şi un reductor în dotare, dar sperăm să vedem o versiune de serie dotată cu toate accesoriile din imagine.

În comparaţie cu un C4 Aircross, conceptul are un set de anvelope BF Goodrich T/A pentru noroi şi teren accidentat, bullbar-uri faţă şi spate, o suspensie cu o gardă la sol mărită, ornamente pentru bosajele aripilor şi un suport exterior de bagaje, montat pe plafon. În plus, modelul se mândreşte cu o vopsea specială, care îmbină trei culori pentru a realiza un look agresiv.

Aşa arăta vechiul Citroen C4 Aircross. Modelul împărţea platforma cu Mitsubishi ASX.

Via Carscoops