Dacia exclusa din "Rabla"

Publicat joi, 21.09.2006 14:54 de Robert Gherghe

Dacia nu va participa in cea de-a doua etapa a progamului “Rabla”. Motivul invocat de autoritati pentru excluderea fabricantului pitestean fiind o eroare birocratica.

Principalul producator de autovehicule din Romania, Dacia, nu a fost introdusa pe lista de producatori pentru etapa a doua a programului “Rabla”.

Administratia Fondului pentru Mediu este institutia care gestioneaza programul de innoire a parcului auto, program prin care posesorii de autoturisme mai vechi de doisprezece ani pot primi o prima de casare in valoare de 30 de milioane lei.


In prima etapa a programului Dacia a trimis peste 3000 de dosare dintre cele 4500 care i-au fost repartizate, incomplete, lucru care se pare ca a constituit motivul excluderii.

Oficialii Dacia au refuzat sa comenteze cazul spunand doar ca vor astepta o intrevedere cu reprezentantii fondului de Mediu pentru elucidarea acestei chestiuni. Fiecare dosar trebuia sa contina o copie a facturii pentru vehiculul in cauza si o semnatura a unui reperzentant al companiei, acesta fiind motivul convocat de catre Administratia Fondului pentru Mediu.