Detalii oficiale despre versiunea plug-in hybrid a lui Porsche 911: apare în 2023 cu autonomie electrică de 70 de kilometri

Publicat miercuri, 06.12.2017 15:17 de Daniel Popescu

Porsche a confirmat oficial că următoarea generație a lui 911 va primi o versiune plug-in hybrid care va fi lansată în preajma anului 2023 și va avea o autonomie electrică de 70 de kilometri.

Porsche 911 a fost subiectul a numeroase speculații cu privire la disponibilitatea unei versiuni plug-in hybrid. În luna mai, presa internațională relata că germanii au renunțat la această variantă din cauza masei prea mari a bateriilor cu efect negativ asupra performanțelor, însă în iulie oficialii mărcii

reveneau din nou asupra deciziei.

Iată că acum CEO-ul Oliver Blume a confirmat oficial că noua generație Porsche 911 va primi o versiune plug-in hybrid și a oferit și câteva detalii atractive despre aceasta.

Astfel, versiunea plug-in hybrid va fi lansată la jumătatea următoarei generații. Întrucât aceasta din urmă va apărea în 2019, este de așteptat ca versiunea PHEV să-și facă apariția în preajma anului 2023.

Interesant este că Porsche a pregătit deja noua platformă a lui 911 pentru versiunea plug-in hybrid, însă germanii au decis să amâne lansarea acesteia pentru a aștepta îmbunatățirea puterii și a autonomiei oferite de acumulator.

De altfel, Blume susține că versiunea PHEV va beneficia la lansare de o autonomie electrică de 70 de kilometri. "Va fi foarte important pentru 911 să aibă un hibrid plug-in. Opinia mea este că îl vom face. Potențialul este foarte bun cu noua generație de baterii", a declarat Blume pentru publicația Automotive News.

Via Automotive News