Ford, premiat pentru Flexifuel

Publicat miercuri, 16.05.2007 11:49 de Robert Gherghe

Divizia europeana a companiei Ford a primit o distinctie care recunoaste eforturile depuse in folosirea bioetanolului.

European Biomass Industry Association (EUBIA) a decernat companiei Ford premiul "2007 EUBIA", ca o recunoastere a pionieratului european in dezvoltarea vehiculelor ce functioneaza pe baza de bioetanol.

Ceremonia de inmanare a premiului a marcat sfarsitul celei de-a 15-a conferinte EUBIA despre biomasa. Circa 1.400 de experti din peste 80 de tari au dezbatut potentialul si provocarile viitoare ale folosirii bio-energiei.

Jan Brentebraten, directorul acestui program dezvoltat de catre Ford, a declarat: „Suntem mandri ca am primit acest premiu. Tehnologia Flexifuel este deja disponibila si este accesibila, nu numai pentru mediul inconjurator ci si pentru clienti. Ne-am angajat sa urmam un portofoliu de tehnologii cu scopul suprem de a reduce emisiile de CO2 si vedem in Flexifuel una dintre cele mai accesibile optiuni, daca infrastructura combustibililor pe baza de bio-etanol continue sa creasca". 

Ford Focus si C-MAX Flexifuel au fost introduse treptat pe 12 piete europene, dar cele mai mari succese le-au inregistrat in Suedia. Ford studiaza posibilitatea de a se extinde si pe alte piete, in contextul in care Uniunea Europeana doreste sa extinda folosirea bioetanolul pe viitor.