Ford readuce la viață ediția specială Mustang California Special, introdusă prima dată în 1968

Publicat marţi, 12.10.2021 17:38 de Bogdan Mirică

Ford a anunțat că anul 2022 va marca debutul a două noi ediții speciale pentru Mustang. Una dintre ele se numește California Special și face referire la o ediție introdusă pentru prima dată în 1968.

După ce am asistat la mai multe ediții speciale creat de Ford pentru actuala generație Mustang (adică Bullitt și Mach 1), americanii promit să recidiveze și în 2022. Mai exact, anul viitor, Ford va lansa alte două ediții speciale, denumite Stealth și California.

Ford Mustang California este o reeditare a unei ediții speciale construite prima dată în anul 1968. Pe atunci, un grup de dealeri influenți Ford de pe coasta de vest a Americii, a convins compania să dea naștere unei ediții speciale. Ea s-a numit California Special și avea în plan o producție de 5000 de unități. Doar 4118 unități au văzut lumina zilei în cele șase luni de producție. Tocmai de aceea, colecționarii pun mare preț pe ediția California Special.

Urmașul acestui model folosește sub capotă un motor V8 de 5.0 litri și vine cu o serie de modificări estetice specifice. Spre exemplu, avem o priză de aer falsă în lateral, câteva inscripții pe caroserie, jante noi în spatele cărora se observă ertieri Brembo. Logo-ul dispare din grila frontală, iar în spate ia forma indicativului GT/CS. La interior, Ford a gândit niște cusături contrastante și logo-uri specifice.

Muscle-car-ul american poate fi comandat și cu pachetul GT Performance, care include frânele Brembo cu șase pistonașe, diferențial autoblocant Torsen, suspensie mai rigidă, un control al stabilității recalibrat, o bară antiruliu mai mare, anvelope mai mari și un eleron montat pe portbagaj.

Cealaltă ediție specială, denumită Stealth, dispune de o nouă versiune a motorului EcoBoost cu patru cilindri, de 2.3 litri. Nu lipsesc jantele de 19 inch, un logo Ford de culoare neagră și un interior personalizat cu detaliile Stealth.

  • -, miercuri, 13.10.2021 13:24

    u.m.

  • Edikkk, miercuri, 13.10.2021 19:31

    Ford pentru că nu este în stare să producă maşini electrice în masă, se apucă să se reîntoarcă în trecut !! uzate moral (u.m.), bleah

  • Edikkk, miercuri, 13.10.2021 19:35

    Rivian RT1 deja e în producţie şi ajunge la clienţi.... Rivian deja începe să mănânce din cota de piaţă a Ford F150 Măi Ford, unde e F150 lighting ??