Fostul șef Audi a fost eliberat: Rupert Stadler fusese arestat în luna iunie din cauza Dieselgate

Publicat marţi, 30.10.2018 14:14 de Paul Cosma

O instanță de judecată din Munchen a transmis că fostul șef Audi, Rupert Stadler, a fost eliberat din arest, după 4 luni de detenție. Stadler fusese arestat în luna iunie pentru implicarea sa în scandalul Dieselgate.

În urmă cu câteva săptămâni, grupul Volkswagen a negociat și finalizat rezilierea contractului cu Rupert Stadler, fostul CEO al Audi. Acesta fusese suspendat din funcție, după ce a fost arestat de autoritățile germane în legătură cu implicarea sa în scandalul Dieselgate.

O instanță din Germania a decis marți ca Rupert Stadler să fie eliberat din arest, cu condiția ca acesta să nu ia legătura cu persoanele vizate de ancheta procurorilor. Totodată, acesta va trebui să plătească o cauțiune a cărei valoare nu a fost dezvăluită.

Autoritățile germane investighează în această perioadă oficiali de rang înalt de la Audi, după ce fostul șef Rupert Stadler a fost arestat pentru fraudă și publicitate falsă în scandalul Dieselgate.

El a fost acuzat că nu a luat măsuri să oprească livrarea în Europa a modelelor cu emisii trucate, începând cu sfârșitul lui 2015.

Via Automotive News

  • SIMPLE MINDS, marţi, 30.10.2018 17:29

    Herr Rupert ,ce zici,se simte un *damf* de CEDO ? :-))