Honda mizează pe ecologie: japonezii vor dezvolta motoare electrice împreună cu Hitachi

Publicat miercuri, 08.02.2017 15:21 de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com

Honda a încheiat un parteneriat cu Hitachi pentru a dezvolta motoare electrice pentru mașini hibride, plug-in hybrid și electrice.

În mai puțin de o lună, Honda a făcut trei anunțuri importante prin care demonstrează că este determinată să se implice semnificativ în industria mașinilor ecologice.

Astfel, dacă la jumătatea lunii ianuarie aflam că producătorul japonez s-a aliat cu alți 4 mari constructori pentru a promova mașinile electrice cu

alimentare cu hidrogen, câteva săptămâni mai târziu Honda a incheiat un parteneriat cu General Motors care promite dezvoltarea unor platforme comune care să conducă la scăderea preţurilor maşinilor alimentate cu hidrogen.

Cel mai nou anunț vizează de data aceasta o colaborare între Honda și Hitachi, o companie japoneză cu activități în numeroase ramuri industriale, inclusiv auto. Cele două părți vor colabora pentru a dezvolta motoare electrice pentru mașini hibride, plug-in hybrid și electrice, însă Honda va continua să producă și propriile sale unități.

La fel ca și în cazul celui cu General Motors, parteneriatul are rolul principal de a reduce costurile de producție pentru motoarele electrice, iar unitățile vor fi produse la 3 dintre uzinele Honda din Japonia, China și Statele Unite.

Chiar dacă nu este o companie foarte cunoscută în segmentul auto, Hitachi produce în prezent motoare electrice și pentru Nissan, Toyota și General Motors.

Via Hybrid Cars

  • rotila, miercuri, 08.02.2017 15:53

    @ AM err! Hitachi este o firma foarte cunoscuta in industria auto . sunt peste 40 de ani de cand face sisteme de sonorizare, video, comunicatii, computere (motor,bord,info etc.) cine stie,cunoaste.

  • fyny, miercuri, 08.02.2017 21:16

    Hitachi a inceput sa vanda motoare electrice pentru masini in 1999, pentru producatori auto din Japonia, iar de atunci tehnologia firmei s-a tot dezvoltat.