Honda Prelude revine în Europa. Conceptul va fi prezent la Goodwood

Publicat marţi, 09.07.2024 10:14 de Alexandru Monenciu

Constructorul japonez de automobile a confirmată că versiunea de serie a conceptului Prelude, prezentat anul trecut, va fi disponibilă în Europa. Conceptul va fi prezent la Festivalul Viteze de la Goodwood.

În urmă cu 45 de ani, Honda Prelude debuta pe Bătrânul Continent. Până în 2001, când acest model a fost retras din producție, constructorul nipon a dezvoltat nu mai puțin de cinci generații.

Anul trecut, cu ocazia Salonului de Mobilitate de la Tokyo, Honda a reaprins imaginația fanilor cu un concept denumit Prelude.

Acum, niponii confirmă faptul că versiunea de serie a conceptului Prelude va fi disponibilă în Europa. Mai mult, conceptul va fi prezent la ediția din acest an a Festivalului Vitezei de la Goodwood.

Din păcate, data lansării nu a fost dezvăluită. Și detaliile tehnice sunt, deocamdată un mister, dar știm, totuși, că viitorul Prelude de serie va fi echipat cu un sistem de propulsie full-hybrid.

Potrivit zvonurilor venite chiar din Țara Soarelui Răsare, noua Honda Prelude ar putea prelua motorizarea e-HEV de la Civic și Accord. Aceasta are la bază un motor de 2.0 litri și două unități electrice.

Ce trebuie noi să reținem este că Prelude revine în Europa. Mai mult, fanii acestui model vor putea admira conceptul în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood.

via Honda

  • MarS, marţi, 09.07.2024 11:51

    Spectaculos, daca il seteaza la 250hp ... e racheta

  • Banditos, marţi, 09.07.2024 12:09

    Macar la nivelul lui TypeR sa fie. Dar e posibil sa nu ii intre pe teritoriu.