Honeywell fabrică la Ploieşti plăcuţe de frână pentru grupurile VW şi PSA
Honeywell a inaugurat oficial uzina sa de la Ploieşti. Aceasta produce plăcuţe de frână şi a ajuns la o capacitate de producţie de ordin industrial, având deja două milioane de unităţi produse în primul an.
Honeywell a inaugurat cea de-a treia fabrică din ţara noastră, localizată în Ploieşti. Fabrica a fost construită şi a început producţia încă din 2012, dar reprezentanţii concernului american au preferat să amâne inaugurarea oficială până în momentul în care vor atinge o capacitate de producţie de nivel industrial şi au tăiat panglica uzinei în anul în care Honeywell aniversează 15 ani de prezenţă în România.
APROAPE TOATE PLĂCUŢELE MERG LA EXPORT
Plăcuţele fabricate sunt de calitate OEM (Original Equipment Manufacturer) şi ajung în fabricile furnizorilor de sisteme de frânare din Europa. Printre mărcile deservite se numără cele din concernul Volkswagen şi concernul PSA Peugeot-Citroen, cu toate că există şi alte colaborări. Uzina foloseşte tehnologia Hot Press şi este automatizată aproape integral.
Cei 220 de salariaţi au un rol de observaţie în jurul liniei de fabricaţie, aceştia intervenind doar pentru verificarea suplimentară a componentelor şi transportul acestora de la o linie la alta cu ajutorul paleţilor specializaţi. Când uzina va atinge capacitatea maximă, efectivul său va fi de 300 de angajaţi. Recrutările pentru fabrica Honeywell din Ploieşti au început din 2011, înainte ca uzina să fie construită, americanii dorind personal calificat şi de încredere, căruia să-i ofere instruire suplimentară. Reprezentanţii concernului american s-au declarat încântaţi de nivelul de calificare al forţei de muncă din ţara noastră, spunând că acesta a fost unul dintre motivele pentru care au investit în continuare în România.
UZINA A FOST CONSTRUITĂ ÎN 12 LUNI
Complexul a fost conceput să aibă o suprafaţă mai mare de 14.000 metri pătraţi de construcţii acoperite şi este localizat într-un sector industrializat de lângă Ploieşti. Construcţia acestei fabrici şi utilarea ei au fost realizate în baza unei investiţii totale în valoare de 57 de milioane de euro, care va fi derulată până în 2015, când va fi atinsă capacitatea maximă. Din cei 57 de milioane de euro, guvernul României a acordat un grant de 16 milioane de euro, suma fiind achitată pe măsură ce reprezentanţii Honeywell se achită de obligaţiile contractuale. Construcţia uzinei a durat doar 12 luni, timp record chiar şi pentru standardele interne ale celor de la Honeywell, notează reprezentanţii concernului.
Bravo ploiestenilor. Lucreaza din greu pt Americani ca sa faca frane pt Europeni. Sper sa munceasca cu dedicatie si sa mentina costuri mici ca sa nu se mute linia in China sau India.