Hyundai Genesis este masina anului in America de Nord

Publicat duminică, 11.01.2009 17:37 de Sebastian Toma

Hyundai Genesis a primit premiul “Masina Anului” in America de Nord, fiind primul premiu de acest gen oferit unui constructor coreean.

Hyundai Genesis a fost desemnata masina anului in America de Nord. Este pentru prima data cand un model coreean primeste o asemenea distinctie. Genesis a luptat cu modele precum Ford Flex si Volkswagen Jetta TDI.

Modelul coreean a surpins publicul inca din momentul in care a fost nominalizat printre finalisti, acesta nefiind considerat favorit in cursa pentru marele premiu.

Peste 50 de jurnalisti au fost membri in juriul concursului american. Jurizarea a fost facuta in urma lunilor de teste efectuate de experti, critici din partea publicului dar si in urma premiilor individuale obtinute de modelele din clasament.

“Genesis reprezinta tot ce am invatat pana acum din crearea automobilelor si suntem incantati ca membrii juriului au recunoscut munca echipei noastre de cercetare si dezvoltare. Genesis Coupe va fi prezent in showroom-uri alaturi de versiunea sedan incepand cu aceasta primavara”, a declarat John Krafcik, Presedinte Hyundai Motor America.

Via | Jalopnik

  • Ioan, duminică, 11.01.2009 18:13

    Asiaticii astia... nu se pot abtine sa nu copieze cate ceva. Elemente vizibile de la un S-Klasse si de la Lexus IS.

  • Claudiu, duminică, 11.01.2009 20:02
    S-a pregatit pentru Mercedes !

    Joel Piaskowski designerul-sef Hyundai America,cel ce a desenat Genesis sedan si coupe a demisionat de la Hyundai urmand sa ocupe functia de designer-sef al studioului Mercedes din California,loc lasat vacant de actualul designer-sef Mercedes-Benz,Gordon Wagener.

  • Laurentiu, luni, 12.01.2009 09:10
    Americanii s-au tampit?

    O fi masina asta buna, dar mare rusine pentru plagiat, mai ales din parte unui mare constructor. Designul este un amestec de Clasa S, Lexus IS si Toyota Camry.