Hyundai pune la treabă roboții Boston Dynamics: primul exemplar va patrula printr-o fabrică din Coreea
Hyundai a început deja să profite de tehnologia celor de la Boston Dynamics, companie specializată în construirea de roboți și cumpărată de sud-coreeni în această vară.
După cum am povestit și în trecut, Hyundai a decis să investească în compania Boston Dynamics, devenită celebră în toată lumea după ce a popularizat roboții săi capabili de acțiuni complexe.
Acum, Hyundai se pregătește să beneficieze de investiția sa și fac publică prima utilizare a roboților Boston Dynamics. Sud-coreenii au anunțat introducerea robotului Factory Safety Service, care va activa în uzina Kia din Coreea de Sud.
Mecanismul are la bază robotul cu patru picioare al Boston Dynamics, echipat cu inteligență artificială, navigație autonomă, tehnologie de teleoperare și un procesor capabil de calcule complexe.
„Robotul Factory Safety Service este prima noastră colaborare cu Boston Dynamics. Robotul va ajuta la detectarea riscurilor din fabrică și va garanta siguranța oamenilor. Vom continua să dezvoltăm pentru el servicii inteligente care pot detecta pericolele dintr-o fabrică”, a declarat directorul uzinei în care va activa.
Echipat cu o cameră termică și un radar de tip LIDAR 3D, robotul este capabil să detecteze persoanele din jur, să monitorizeze temperaturile înalte și riscul de incendiu și să înțeleagă dacă o ușă este închisă sau deschisă. Robotul poate fi controlat de la distanță prin internet, printr-o conexiune sigură, oferind o transmisie a mișcărilor sale prin fabrică.
Funcția de inteligență artificială (AI) îl ajută să detecteze potențiale pericole și să alerteze managerii de linie. De asemenea, robotul poate oferi imagini, fotografii, poate declanșa o alarmă generală în caz de pericol, și poate permite o operare manuală atunci când cineva dorește să inspecteze o problemă de siguranță.
Robotul cu patru picioare poate naviga prin spații înguste și poate oferi vizibilitate în locuri mai puțin accesibile. Tocmai de aceea, robotul va fi folosit și pe timp de noapte, pentru operațiuni de patrulare prin fabrică. Dacă funcționarea sa va fi optimă, arealul acoperit va fi extins, iar complexitatea funcțiilor va crește.