Hyundai vrea să lanseze un vehicul electric zburător în 2028

Publicat miercuri, 10.11.2021 10:45 de Alexandru Monenciu

Constructorul asiatic de automobile intenționează să lanseze un vehicul electric zburător, pentru transportul pasagerilor, în 2028. Acesta va fi dezvoltat pe baza conceptului S-A1 prezentat de Hyundai anul trecut la CES.

Sud-coreenii de la Hyundai vor să-și facă simțită prezența în segmentul mobilității aeriene și intenționează să lanseze un vehicul electric zburător, pentru transportul pasagerilor, în 2028. După 2030, compania vrea să dezvolte un serviciu de "ride-hailing" în jurul acestui tip de vehicule.

Viitorul vehicul zburător al mărcii va decola și ateriza vertical. Recent, Hyundai și-a restructurat divizia de mobilitate urbană aeriană într-o companie nouă, denumită Supernal. Din câte se pare, aceasta se va ocupa de coordonarea proiectului.

Vehiculul zburător electric va fi bazat pe conceptul S-A1 pe care Hyundai l-a prezentat anul trecut în cadrul CES. Acesta are o autonomie de 100 de kilometri, poate zbura la o altitudine cuprinsă între 300 și 600 de metri și poate transporta patru pasageri și un pilot. Fiind electric, o încărcare completă durează între 5 și 7 minute.

Hyundai intenționează chiar să construiască un prototip de "vertiport" (platformă destinată aterizării și decolării acestui vehicul), anul viitor, în Marea Britanie.

via Autoexpress

  • pai cum?, joi, 11.11.2021 15:36

    nu e TDI?