Invazia chineză: Chery a lansat în Italia un SUV de 28.000 de euro

Publicat sâmbătă, 06.07.2024 11:02 de Silvian Irimia

Ca parte a planului de extindere în Europa, chinezii de la Chery au lansat un crossover în Italia, cu un preț de pornire de 28.000 de euro.

Compania chineză Chery începe vânzările în Italia cu o versiune pe benzină a crossover-ului Omoda 5, având un preț de pornire de 27.900 de euro. Această mișcare face parte din planul producătorului de a-și extinde capacitatea de producție și vânzările în Europa.

Fiind una dintre numeroasele companii chineze care aduc mașini accesibile în Europa, majoritatea electrice, Chery a început vânzările în Europa în Spania la începutul acestui an. Acum se extinde și își propune să intre pe mai mult de 60 de piețe noi la nivel global în următorii trei ani.

După decizia Uniunii Europene de a confirma tarifele pentru importurile de vehicule electrice fabricate în China, modelele electrice Chery vor fi supuse unei taxe suplimentare de 20,8%. În Italia, Omoda 5 va fi disponibilă într-o versiune electrică din septembrie. Până la sfârșitul acestui an, Chery va oferi și SUV-ul său mai mare Jaecoo 7 în Italia, într-o versiune pe benzină și ulterior plug-in hybrid. Până la sfârșitul anului 2025, Chery planifică trei modele SUV.

Chery a fost de acord la începutul acestui an cu un partener local din Spania pentru a fabrica mașini în Barcelona, dar acum caută un al doilea loc pentru producție. Guvernul italian a încercat, de asemenea, să atragă investiții și a purtat discuții cu mai mulți producători auto chinezi în ultimele luni, inclusiv cu Chery.