Italienii prezintă conceptul Quintessenza: un GT care se transformă în pick-up

Publicat marţi, 30.04.2024 14:18 de Tiberiu Safta

Compania italiană Italdesign a dezvăluit noul concept Quintessenza. Acesta este un GT care se poate transforma într-un pick-up.

Italdesign, celebra firmă italiană de design fondată de Giorgetto Giugiaro, a dezvăluit un nou concept. Acesta este botezat Quintessenza și este un GT care, în mod neobișnuit, poate fi transformat într-un pick-up prin eliminarea unui panou al caroseriei.

Noul concept aduce un design care îmbină caracterul sportiv și dinamic al unui GT cu un caracter robust al unei camionete, vizibil în special datorită caroseriei aerodinamice sculptate și a gărzii la sol înalte. Conceptul italian este foarte lung ca dimensiuni, datorită unui ampatament lung de 3.2 metri. Ca să-ți faci o idee, conceptul Quintessenza este mai lung chiar și decât cea mai scurtă variantă a lui Ford F-150.

Alte detalii notabile la exterior sunt aripile evazate vopsite în negru, jantele aerodinamice de 24 de inch și partea din spate a plafonului care este detașabilă pentru ca mașina să poată fi transformată într-o camionetă. De asemenea, portierele au deschidere de tip foarfecă, bena din spate are deschidere electrică, iar garda la sol poate fi reglată de la 20 de centimetri până la 28 de centimetri.

Interiorul are un design minimalist cu suprafețe tactile, iar parbrizul masiv, care se întinde pe plafon, creează senzația unui habitaclu foarte aerisit. Aici observăm o consolă centrală cu comenzi tactile, un volan în forma unei manșe și un mic instrumentar digital în spatele acestuia. Bineînțeles, vedem și un bord cu o suprafață tactilă.

Însă, piesa de rezistență este reprezentată de scaunele din spate, care pot fi rotite la 180 de grade pentru a oferi o vedere în spate pentru pasageri. De asemenea, consola centrală este glisantă, iar aici este prezent și un mini bar cu spațiu pentru o sticlă de vin și două pahare.

Pe partea tehnică, noul concept Quintessenza primește 3 motoare electrice – unul în față și două în spate – care dezvoltă 777 de cai putere. Astfel, conceptul poate atinge 100 de km/h în mai puțin de 3 secunde. Propulsorul este alimentat de o baterie de 150 de kWh. Italdesign nu a oferit mai multe detalii tehnice despre noul concept.

via Italdesign