Kia va introduce versiuni micro-hibrid pentru Sportage și Cee’d: tehnologia ar putea ajunge și pe viitorul Niro EV

Publicat miercuri, 10.01.2018 16:31 de Petre Barac

Kia a anunțat introducerea unor versiuni micro-hibrid pentru modelele Sportage și Cee’d. Tehnologia ar putea să fie adoptată și de viitorul SUV electric Niro EV.

Sud-coreenii de la Kia sunt preocupați de extinderea și dezvoltarea noul Stonic. De asemenea, să nu uităm că pe drum se mai află și SUV-ul electric Kia Niro EV.

În plus, Kia a anunțat că va introduce versiuni micro-hibrid pentru modelele Sportage și Cee’d, tehnologia fiind luată în calcul și pentru Niro EV.

În Europa există cerere pentru tehnologia mild-hybrid, așa că ne concentrăm la asta pentru modelul Sportage, cât și pentru viitoarea generație Cee’d”, a declarat Woong Chul Yang, vicepreședintele Hyundai Motor Group (proprietarul Kia).

Versiunea micro-hibrid presupune o baterie care va stoca surplusul de energie pentru alimentarea unor consumatori precum radio-ul sau aerul condiționat.

Până în 2025, Kia promite 16 modele noi electrificate (electrice sau hibride), precum și introducerea unor vehicule autonome de Nivel 4 în cadrul “orașelor inteligente” (până în 2021).

Via Autoexpress

  • joe, miercuri, 10.01.2018 20:15

    "Mari" consumatori,,radioul si ac ul! Deja a aparut Niro plug in https://www.caranddriver.com/reviews/2018-kia-niro-plug-in-hybrid-first-drive-review