Mai țineți minte Subaru Legacy? Berlina de clasă medie va fi retrasă din producție după 2025

Publicat marţi, 23.04.2024 17:22 de Tiberiu Safta

Subaru a anunțat oficial că va scoate din producție modelul Legacy după 2025. Berlina de clasă medie a constructorului japonez se vinde acum doar pe piața nord-americană.

Subaru Legacy, modelul de clasă medie al constructorului japonez, va fi retras oficial din producție după 2025. În prezent, acesta este vândut doar pe piața din America de Nord, însă Legacy a fost vândut în trecut și pe alte piețe din lume, inclusiv în Europa.

Berlina de clasă medie a fost lansată pentru prima dată în 1989 și se află, în prezent, în cea de-a 7-a generație, lansată în 2019. În Europa, Legacy a fost vândut până în 2014, atunci când a fost înlocuit de către Levorg. De asemenea, odată cu lansarea actualei generații Legacy, modelul a fost retras și de pe piața autohtonă din Japonia, pentru a-i face loc aceluiași Levorg.

În prezent, Subaru Legacy este oferit cu un motor de 2.5 litri și 182 de cai putere, respectiv cu un motor de 2.4 litri turbo care dezvoltă 260 de cai putere. Ambele motoare sunt pe benzină și sunt în configurația boxer.

via Motor1

  • eu, joi, 25.04.2024 12:56

    intrebarea din titlu este elocventa pentru succesul modelului: daca se pune problema de tinut minte, e clar cat de bine s-a vandut. lumea s-a schimbat profund si nu mai accepta sedanuri si in general masini fara un caracter practic pronuntat. la fel ne vom intreba peste niste ani: mai tineti minte passat sedan? noroc cu varianta Variant :)) ca numele passat nu dispare de tot, dar categoric nu se va mai ridica la nivelul de odinioara, astazi cand suvurile n-au cum sa fie batute la practicalitate, pe langa alte criterii.