Maserati amână prezentarea strategiei “New Era” pentru septembrie: italienii ar putea amâna și lansarea noului supercar MC20

Publicat joi, 19.03.2020 12:01 de Paul Cosma

Strategia “New Era” a celor de la Maserati, ce trebuia prezentată în luna mai, a fost amânată pentru septembrie, evenimentul urmând să aibă loc la Modena. Lansarea noului supercar MC20 în mai este incertă, astfel că ar putea fi amânată pentru o dată ulterioară.

La sfârșitul anului trecut, Maserati a publicat primele imagini “sub camuflaj” cu prototipul viitorului său model, ce va fi produs la uzina din Modena. Constructorul italian a anunțat recent că numele noului model va fi MC20, o prescurtare de la Maserati Corse 2020. În plus, MC20 reprezintă și întoarcerea 

Maserati în “lumea curselor”.  

Startul etapei de lansare a avut loc la începutul lunii martie pe străzile din Italia. Însă, în condițiile în care Italia este în carantină și pe fondul incertitudinii legate de COVID-19, lansarea noului MC20 – programată pentru sfârșitul lunii mai – ar putea fi amânată pentru o dată ulterioară. 

Maserati a amânat deja prezentarea strategiei “New Era”, ce trebuia să aibă loc în mai, pentru luna septembrie. 

Evenimentul “MMXX: The Way Forward” va reprezenta o nouă strategie pentru brandul italian și va fi găzduit la Modena.

Pe lângă MC20, Maserati pregătește și lansarea unui nou SUV. Ambele modele vor fi produse în Italia și vor avea versiuni hibride și electrice. În 2020, Maserati Ghibli va deveni primul hibrid din gama constructorului de la Modena.

Constructorul a subliniat că toate modelele noi vor fi construite 100% în Italia și vor avea versiuni hibride sau electrice. 

Via Maserati