MG lansează un nou SUV electric cu 525 km autonomie. Ajunge în Europa în 2025

Publicat joi, 17.10.2024 15:48 de Alexandru Monenciu

MG prezintă noul ES5, înlocuitorul vechiului ZS cu zero emisii. SUV-ul electric poate acoperi până la 525 de kilometri, în ciclul CLTC, iar debutul pe piața din Europa este programat pentru 2025.

MG ZS a primit, în urmă cu scurt timp, o nouă generație și, odată cu ea, a renunțat la versiunea pur electrică. În acest context, constructorul deținut de gigantul chinez SAIC Motor, a prezentat un nou model care să înlocuiască această versiune.

Numele său este ES5 și tocmai a debutat pe piața chineză. Este construit pe aceeași arhitectură ca MG 4 și are o lungime de 4.476 mm (+162 mm față de vechiul ZS EV), iar ampatamentul a fost crescut la 2.730 milimetri.

Din punct de vedere al designului, noul MG ES5 propune faruri subțiri, grila frontală a dispărut din peisaj, iar stopurile LED sunt unite de o bandă LED care integrează și emblema mărcii britanice.

Pentru interior, MG a pregătit un volan teșit în partea inferioară, un instrumentar de bord digital, un display generos pentru sistemul multimedia și o consolă centrală "flotantă".

SUV-ul cu zero emisii este echipat cu un singur motor electric, montat pe puntea spate. Acesta dezvoltă 170 CP și 250 Nm, iar bateria de 62.2 kWh promite o autonomie de până la 525 de kilometri, în ciclul CLTC.

Așa cum spuneam, noul MG ES5 va fi disponibil și în Europa, începând cu anul 2025.

via Carscoops