Nissan Leaf se transformă în crossover. Schimbarea va avea loc în 2025

Publicat marţi, 19.10.2021 13:12 de Alexandru Monenciu

Potrivit șefului Nissan Europa, viitorul Nissan Leaf va fi un crossover cu zero emisii. Schimbarea este programată să aibă loc în 2025.

Nissan Leaf este modelul care a deschis apetitul pentru mașinile electrice. Prima generație a debutat în 2010, iar a doua iterație a fost prezentată în urmă cu patru ani. De-a lungul anilor, autonomia lui Leaf a crescut de la circa 110 kilometri la aproape 400 de kilometri (ciclu WLTP urban).

În tot acest timp, Nissan Leaf a rămas un hatchback compact, dar în următorii ani va trece printr-o transformare majoră: viitorul Leaf va fi un crossover. Marele anunț a fost făcut de Guillaume Cartier, șeful Nissan Europa.

Schimbarea este programată să aibă loc în 2025. Noul model va fi construit pe arhitectura CMF-EV, folosită în prezent de Nissan Ariya și Renault Megane E-Tech (electric).

Nissan Leaf crossover va fi asamblat la uzina mărcii japoneze din Sunderland, Marea Britanie, în urma unei investiții de 1 miliard de euro. Aici sunt produse acum modelele Juke, Leaf și Qashqai.

Până în 2025, Nissan intenționează ca portofoliul european să fie 100% electrificat. Un alt obiectiv al constructorului nipon de automobile este ca până în 2030, mașinile electrice să reprezinte 80% din vânzările sale globale.

via Autocar