Noua Mazda Arata este un concept care anunță un viitor SUV electric pentru China

Publicat joi, 25.04.2024 16:12 de Tiberiu Safta

Mazda a prezentat oficial conceptul Arata în cadrul Salonului Auto de la Beijing. Acesta anunță un viitor SUV electric creat special pentru piața din China.

Continuă lansările de mașini și concepte noi în cadrul Salonului Auto de la Beijing. De această dată, revenim la standul Mazda, acolo unde vedeta din acest an este conceptul EZ-6, o viitoare berlină pentru piața din China. Acesta nu este, însă, singurul concept nou dezvăluit de constructorul japonez. Asta pentru că Mazda tocmai a dezvăluit imagini și cu un concept al unui viitor SUV electric.

Acesta este botezat Arata și este dezvoltat de către Changan Mazda, o societate mixtă fondată de Mazda și Changan Automobile în 2012. Noul concept propune un design tipic mărcii nipone, caracterizat de suprafețe fluide și muchii ascuțite. De altfel, conceptul Arata respectă limbajul de design Kodo al mărcii japoneze.

Partea din față este caracterizată de o capotă cu un vârf ascuțit, iar o dungă LED curbată înconjoară partea inferioară a grilei acoperite. Această dungă este unită cu blocurile optice subțiri, iar sub acestea avem și lumini LED secundare amplasate pe verticală. Bara de protecție sculptată integrează o priză de aer separată la mijloc, iar aici mai vedem și sigla Mazda iluminată.

În părțile laterale observăm protecții negre din plastic pentru aripi, precum și jante desenate special în scopuri aerodinamice și numele mărcii vizibil în zona pragurilor. Partea din spate aduce un aspect asemănător unui SUV Coupe, datorită hayonului puternic înclinat în scopuri aerodinamice. Și aici avem dungi stilizate pentru stopurile LED, o inscripție Mazda iluminată și un eleron separat la mijloc.

Deocamdată, Mazda nu a oferit detalii despre propulsorul conceptului. În ceea ce privește versiunea de serie, este probabil ca aceasta să fie botezată EZ-60, având în vedere că acest nume a fost deja înregistrat de constructorul japonez.

via Mazda

  • Cătălin, joi, 25.04.2024 22:16

    Ăștia nu sunt împotriva axei răului? Sau ni se oferă nutreț pt tâmpiți? Mazda cu doua prototipuri, Nissan cu 4, mâine ne mai dați vreo două știri și uite așa se fac afacerile bănoase.

  • Ryce, vineri, 26.04.2024 09:09

    Arată… chiar foarte bine. :)

  • Dezaxatu`, vineri, 26.04.2024 10:29

    Înjurăm axa răului și, în același timp, ne ploconim la ea. Dacă plecăm de la ideea că „dacă nu-i poți învinge, alătură-i-te lor”, o să începem să ne întrebăm dacă nu cumva suntem în tabăra greșită.