Noul CEO Lotus confirmă revitalizarea gamei: model nou în 2020, posibil SUV în viitor și platformă care va permite electrificarea

Publicat luni, 01.04.2019 14:00 de Paul Cosma

Lotus va lansa un nou model până la sfârșitul anului viitor, după cum a confirmat Phil Popham, șeful constructorului britanic. Strategia Lotus pentru perioada următoare include și o nouă platformă pentru modele viitoare, ce va permite electrificarea, dar și un posibil SUV în funcție de evoluția companiei.

Geely, grupul chinez care deține Volvo, a preluat în 2017 și 51% din acțiunile mărcii engleze Lotus, cu promisiunea că va accelera dezvoltarea noilor tehnologii și lansarea unor supercaruri.

Bugetul aprobat pentru Lotus ar fi suficient pentru lansarea a cel puțin 3 modele în următorii 4 ani, printre care și un SUV.

Lotus a anunțat că un nou model va fi lansat pe piață în 2020. Va fi primul model construit sub managementul Geely, urmând să beneficieze de o platformă revizuită, după cum a confirmat noul CEO, Phil Popham, într-un interviu pentru Automotive News.

Despre noul model știm doar că va avea un preț asemănător cu vehiculele actuale din gama Lotus și că “va fi atrăgător pentru o mare parte din public”.

Potrivit CEO-ului Phil Popham, viitorul model face parte dintr-un plan mai amplu pe următorii 5 ani, perioadă în care ar trebui să vedem o platformă complet nouă de la Lotus. Totodată, noile modele ale constructorului britanic vor beneficia și de versiuni electrice sau hibride.

Via Automotive News