Noul Mercedes-Benz EQE: rivalul lui Tesla Model S debutează cu 292 CP și 660 km autonomie

Publicat luni, 06.09.2021 09:38 de Alexandru Monenciu

Constructorul german de automobile a publicat primele imagini și informații despre noul sedan electric EQE. Gândit ca un rival pentru Tesla Model S, acesta este disponibil momentan cu 292 CP și 660 de kilometri autonomie, în ciclul WLTP.

Salonul Auto de la Munchen își deschide porțile în 7 septembrie, dar Mercedes-Benz nu a mai avut răbdare și a publicat primele informații și imagini cu noul sedan electric EQE mai repede. Așadar, haide să facem cunoștință cu viitorul rival al lui Tesla Model S.

Cu o lungime de 4.934 de milimetri și un ampatament de 3.1 metri, noul Mercedes-Benz EQE este ceva mai mic decât nava amiral electrică EQS.

Chiar și așa, împrumută mai multe detalii estetice de la aceasta din urmă, inclusiv banda LED care unește stopurile și grila frontală neagră (sau mai spus capacul care ascunde o armată de senzori).

Pachetul AMG Line vine, așa cum era de așteptat, cu spoilere ceva mai agresive, jante mai mari și scaune sport.

Că tot am ajuns să vorbim de interior, pasagerii vor regăsi aici o tapițerie din piele sintetică, ornamente din lemn, scaune cu funcție de masaj, sistemul MBUX Hyperscreen și sistem de navigație cu realitate augmentată. Desigur, majoritatea sunt opționale.

La fel sunt și suspensia pneumatică, adaptivă, și direcția integrală.

292 DE CAI PUTERE ȘI 660 KILOMETRI AUTONOMIE

Pentru moment, constructorul german de automobile a publicat informații numai despre versiunea EQE 350. Aceasta este echipată cu un motor electric de 292 CP și 530 Nm, montat pe puntea spate, și o baterie de 90.6 kWh. O versiune cu tracțiune integrală va debuta ulterior.

În aceste condiții, sedanul cu zero emisii poate parcurge până la 660 de kilometri cu o singură încărcare (ciclu WLTP). La o priză cu încărcare rapidă, acumulatorul ajunge de la 10% la 80% în 31 de minute.

Modelul destinat piețelor din Europa și Statele Unite ale Americii vor fi produse, la mijlocul anului viitor, la uzina Mercedes-Benz din Bremen (Germania).

via Mercedes-Benz

  • ACE - Craiova, marţi, 07.09.2021 11:46

    Excelenta autonomia modelului - este un model de lux intradevar dar este ceea ce asteapta cu adevarat si piata auto. As dori sa vedem cat mai multe autovehicule cu autonomii peste 500 km, la preturi cat mai accesibile, in toate clasele!

  • @ACE - Craiova, marţi, 07.09.2021 14:32

    Sa moara motorinarii de ciuda!!!