Noul SUV electric Lotus Eletre ar putea cântări două tone. Pe viitor, versiune cu 900 CP

Publicat joi, 31.03.2022 16:41 de Alexandru Monenciu

Potrivit informațiilor apărute în presă, noul SUV electric Lotus Eletre ar avea o masă proprie de 2.000 de kilograme. Totodată, acesta ar urma să primească pe viitor o versiune cu trei motoare electrice și 900 CP.

După o lungă campanie de promovare, Lotus a publicat recent primele detalii și imagini cu noul SUV electric, denumit Eletre. Constructorul britanic a fost destul de rezervat în ceea ce privește detaliile tehnice.

Știm că, cel puțin pentru moment, are două motoare electrice, o arhitectură de încărcare la 800 V, bateria va avea mai mult de 100 kWh, va putea parcurge circa 600 de kilometri cu o singură încărcare și va avea cel puțin 600 de cai putere.

Greutatea noului Eletre a fost trecută cu vederea, chiar dacă era una dintre obsesiile fondatorului companiei, Colin Chapman.

Potrivit unor informații apărute în presă, SUV-ul cu zero emisii ar cântări 2.000 de kilograme. Astfel s-ar explica de ce versiunea cu 600 CP atinge 100 de km/h în mai puțin de 3 secunde.

Totodată, pe viitor, modelul britanic ar putea fi disponibil și într-o versiune cu trei motoare electrice și 900 de cai putere.

Niciuna dintre aceste informații nu a fost confirmată de Lotus.

via Motor1

  • grantorino, joi, 31.03.2022 20:07

    Pai stati putin...acum ca stim si cat cantareste, ce mai este Lotus in Lotusul asta? Nu e lightweight cum ne-a obisnuit Lotus, nu va fi sigur agila ca un Lotus, nu stiu, ceva nu iese la calcul...

  • Dutz, joi, 31.03.2022 21:27

    La categoria asta de preț si performanța, greutatea este cam singurul punct negativ… nu este soluție pentru baterie, este grea si gata. Foarte posibil ca cele 2 tone sa nu fie o problema pentru cei câțiva clienti care ar cumpara o asemenea masina.