Nurburgring-ul mai face o victimă: cea mai scumpă mașină care face accident pe circuitul german costă 2.8 milioane de euro

Publicat marţi, 19.07.2016 11:55 de Bogdan Mirică

Cea mai scumpă mașină de serie care ajunge victimă pe circuitul de la Nurburgring este Koenigsegg One:1. Supercarul de 1341 de cai putere este foarte rar și costă 2.8 milioane de euro.

Din când în când, Iadul Verde mai face câte o victimă, confirmând faptul că este unul dintre cele mai periculoase circuite din lume. De această dată, asfaltul de la Nurbugring a reușit să îngenuncheze una dintre cele mai scumpe mașini de serie: Koenigsegg One:1.

Asta înseamnă că supercarul extrem de rar ar putea fi și cea mai scumpă mașină de serie care a făcut accident pe circuitul german. Exceptând, bineînțeles, mașinile de competiție.

Supercarul de 1341 de cai putere pare să fie irecuperabil, ceea ce înseamnă o pagubă considerabilă, dacă ne gândim că mașina a costat aproximativ 2.8 milioane de euro. Este și o pierdere pentru lumea auto, întrucât doar șapte exemplare Koenigsegg One:1 au fost produse de compania scandinavă. Toate cele șapte unități, dintre care una este un prototip, au fost cumpărate de pasionați.

Din primele informații, se pare că exemplarul One:1 care a fost distrus pe Nurburgring încerca stabilirea unui record de viteză pentru marca suedeză. Proprietarul, care este, probabil, foarte furios, a primit promisiunea că supercarul său va fi reconstruit.

Accidentul s-a produs în zona Adenauer Frost a circuitului german, din cauza abordării unui viraj cu prea multă viteză. Pilotul a forțat frânarea și a pierdut controlul supercarului, care s-a lovit de o barieră de protecție. Din fericire, acesta a scăpat nevătămat.

Recordul de viteză va fi încercat din nou, de această dată cu un Koenigsegg Agera RS produs în ceva mai multe exemplare, adică 25.

via motor1

  • h8, marţi, 19.07.2016 13:15

    si cum mai blamau unii pe aici veyronul, ca nu e pt circuit... si ridicau in slavi koenigseggul ca e masina suprema. E drept ca e vin pilotului, dar oricum...

  • miculaie, marţi, 19.07.2016 14:49

    Fiind atât de scumpă, aceasta s-a transformat intr-un morman de fiare noi.

  • lorinczi.thomas, marţi, 19.07.2016 20:13

    sincer, mai bine asa, drept dovada ca a fost folosita, alergata, decat sa stea sa rugineasca prin muzee, cu 5 km istoric la bord

  • Valius, miercuri, 20.07.2016 07:24

    Accidente se intampla cu orice pe pamant, nu e scutit nimeni, indiferent cata tehnologie are, fizica i-si face treaba. Ca e Bugatti sau Koenigsegg, orice are limite. Si navetele spatiale aveau rata de eroare 99,9% si tot au cazut.