O femeie a scăpat de amenda pentru parcare ajutată de lipsa unei banale virgule

Publicat luni, 06.07.2015 10:06 de Bogdan Mirică

O femeie din Statele Unite și-a parcat camioneta pe o stradă intens circulată vreme de mai mult de 24 de ore. Amenda a fost însă contestată pentru că în textul legii locale lipsea o virgulă.

Sunt mulți cei care contestă procesul verbal al unei amenzi, sperând că o vor putea anula. Sunt foarte puțini cei care și reușesc. Există însă și cazuri fericite, tocmai în Statele Unite.

Andrea Cammelleri și-a parcat în anul 2014 camioneta pe o stradă intens circulată din localitatea West Jefferson pentru mai mult de 24 de ore. Cum legislația locală este foarte strictă în această privință, Cammelleri a primit o amendă pe care însă nu a achitat-o, ci s-a grăbit să o conteste. Motivul? Textul legislației locale avea o hibă: în enumerarea vehiculelor a căror staționare era interzisă, lipsea o virgulă.

Mai exact, dispoziția locală includea o listă în care era trecută și titulatura: ”vehicul motorizat rulotă”. Cum între ”vehicul motorizat” și ”rulotă” nu exista virgulă, mașina doamnei Cammelleri nu a putut fi încadrată la nici unul dintre capitole.

Prin urmare, judecătorul local i-a dat dreptate inculpatei și a sfătuit administrația din West Jefferson să revizuiască legile locale pentru a putea să aplice în continuare amenzi. Prin urmare, viitoarea listă se va adresa ”vehiculelor motorizate, rulotelor, etc.”

via abcnews