Opel AG va fi condus de un fost director de la Volkswagen

Publicat marţi, 29.01.2013 14:56 de Sebastian Toma

Karl-Thomas Neumann, un director executiv din cadrul Volkswagen AG, a fost numit CEO al mărcii Opel. Neumann este inginer şi a fost şi CEO al Continental AG.

Opel va primi un nou şef, marca din Ruesselsheim urmând să fie condusă de Karl-Thomas Neumann. Noul CEO al Opel AG este un director executiv al mărcii Volkswagen şi a condus în trecut compania Continental AG. Contractul lui Neumann cu Volkswagen AG expiră la finele lunii iunie, dar compania din Wolfsburg ar putea să-i permită acestuia să plece mai devreme ca un semn de bunăvoinţă, spun cei de la Automotive News citând surse din cadrul concernului multi-marcă.

Karl-Thomas Neumann îl va înlocui pe Thomas Sedran, CEO interimar al mărcii Opel, al cărui contract va expira pe 1 martie. Sarcina inginerului electronist în vârstă de 51 de ani este de a întări colaborarea cu PSA Peugeot-Citroen, lansarea de automobile noi şi să stabilizeze situaţia financiară a mărcii din Ruesselsheim.

Neumann a condus operaţiunile Volkswagen pe piaţa din China până în luna iunie 2011. Înainte de a se întoarce la Volkswagen, în 2009, Neumann a fost CEO-ul Continental AG. Înainte de a conduce Continental, Karl-Thomas Neumann a lucrat la Volkswagen AG; unde şi-a început cariera în îndustria auto.

Via AutomotiveNews (înreg.)