Opel începe producția noii generații Corsa: versiunea electrică vine în prima parte a anului viitor

Publicat marţi, 08.10.2019 14:16 de Daniel Popescu

Opel a anunțat că a început producția noii generații Corsa la uzina pe care o deține în localitatea spaniolă Zaragoza. Versiunea electrică Corsa-e va fi produsă începând din prima parte a anului viitor.

Opel a oferit la începutul acestei săptămâni o serie de informații cu privire la producția noii generații Corsa, care a fost prezentată oficial la începutul lunii iulie.

Constructorul german a anunțat că producția hatchback-ului subcompact a început în 7 octombrie la uzina pe care o deține în localitatea spaniolă Zaragoza.

Pentru moment, Opel nu a oferit detalii despre volumul producției, însă menționează vânzări totale de 14 milioane de unități pentru cele 5 generații anterioare comercializate pe parcursul a 37 de ani.

În plus, Opel a oferit primele detalii concrete despre producția versiunii electrice Corsa-e, care va avea loc tot la uzina din Zaragoza. Dacă până acum știam doar că noul Corsa-e va fi disponibil în cursul anului viitor, Michael Lohscheller, CEO-ul Opel, a precizat acum că producția efectivă va începe în prima parte din 2020.

"Corsa-e va fi primul model electric Opel produs în Europa. Acesta este un semn clar că aducem viitorul la uzina din Zaragoza cu noul Corsa și că Opel devine electric", a precizat Lohscheller.

Corsa este primul model Opel disponibil atât în versiuni diesel și pe benzină, cât și într-o variantă electrică. De asemenea, germanii au confirmat anterior că hatchback-ul electric va primi inclusiv o versiune pentru raliuri începând chiar de anul viitor.

Via Opel