Planurile Skoda în gama de vehicule electrice: cehii își doresc în portofoliu un nou model de oraș și un sedan

Publicat vineri, 04.12.2020 12:03 de Cornel Șocariciu

Thomas Schäfer, noul președinte al consiliului de administrație Skoda, își deorește ca până la finalul acestui deceniu, constructorul ceh să aibă în gama de electrice un nou model de oraș, dar și un sedan.

Skoda Enyaq iV este cel mai nou model electric dezvoltat de constructorul ceh. Totodată, SUV-ul este primul produs Skoda dezvoltat pe noua platformă MEB a Grupului Volkswagen.

Recent, reprezentanții producătorului din Mlada Boleslav au anunțat că Enyaq iV a intrat în producția de serie, iar în 2021,

SUV-ul va avea și o versiune coupe.

Totodată, oficialii Skoda pregătesc un plan clar pentru gama de electrice a companiei. Recent, Thomas Schäfer, noul președinte al consiliului de administrație Skoda, a oferit o serie de informații cu privire la viitorul portofoliului.

"În ceea ce privește gama de modele electrice, cu Enyaq și cu viitoarea versiune a acestuia, consider că suntem într-un punct bun al momentului. Totuși, avem nevoie de ceva mai mic, probabil un vehicul de oraș, și avem nevoie și de ceva în segmentul sedanurilor, un fel de Octavia a viitorului. Pentru compania noastră, acestea sunt cele mai importante vehicule electrice pe care le vedem dezvoltate în această decadă", a declarat Thomas Schäfer.

În prezent, Volkswagen dezvoltă o versiune mai mică a platformei MEB, iar conform rapoartelor, aceasta va fi prezentată în următorii ani.

"Dacă platforma va exista, cu siguranță o vom utiliza, însă vom avea o abordare diferită [n.r față de modelele Volkswagen] și vom juca pe un alt teren", a completat oficialul Skoda.

Via | Autocar

  • Claudiu, vineri, 04.12.2020 13:11

    Auziti, pana la sfarsitul acestui deceniu.. nu v-ar fi rusine. Ati retras repede citigoele ca era prea ok pentru oras. Ce ziceti dumneavostra ca vor cumpara clientii pe asta noua de.. 50 de mii de euroi.. aha, sa vedeti mii de clienti la coada. Dar ce zic eu mii, miliarde de clienti se vor ingramadi sa arunce cu banii in ev-ul vostru. Hua, de foarte multe ori!

  • @Claudiu, vineri, 04.12.2020 19:22

    corect, citigo electrica era prea buna ca sa fie adevarata...pana m-am dezmeticit eu, toate unitatile alocate romaniei erau deja date, apoi a venit vestea ca o scot din productie...