Polestar deschide un showroom din zăpadă în interiorul Cercului Arctic

Publicat vineri, 13.01.2023 11:26 de Tiberiu Safta

Polestar a deschis oficial un shwroom în interiorul Cercului Arctic din Finlanda. Acest showroom este cu totul special deoarece este construit în totalitate din zăpadă.

Constructorul suedez de mașini electrice ne face o surpriză și prezintă un showroom unic în lume. Acesta se află în orașul Rovaniemi din Finlanda, un oraș situat în interiorul Cercului Arctic. Ceea ce face acest showroom să fie cu totul special este materialul de construcție folosit.

Asta pentru că noua clădire este construită integral din zăpadă. Botezat Polestar Snow Space, acest showroom va putea fi vizitat de către clienți și turiști până în 26 februarie. Clădirea a fost desenată de către arhitecții mărcii și a fost construită de către firma finlandeză Frozen Innovation.

Pentru a putea realiza acest showroom, Polestar a împrumutat circa 3000 de hectare de zăpadă provenite de la o stațiune de schi din apropiere. Clădirea este înaltă de 12 metri, iar zidurile de zăpadă au o grosime de 2 metri. În total, realizarea lui Snow Space a durat 6 săptămâni. Construcția clădirii a fost realizată în doar 20 de zile.

În cadrul acestui showroom este expus un exemplar Polestar 2, care poate fi luat la un test drive pe o pistă de zăpadă din apropiere. Mașina este expusă alături de sculpturi de gheață ale roților, suspensiei și frânelor, create de artiști locali.

Showroom-ul Polestar Snow Space va fi deschis până în 26 februarie. După închiderea magazinului, zăpada folosită va fi dată înapoi către stațiunea de schi.

via Polestar

  • Mihai, vineri, 13.01.2023 13:07

    Chiar au curaj sa faca asta. Conform specialistilor romani, frigul dauneaza grav masinilor electrice. Asta stim ca e adevarat, dar se pare ca la norvegieni, finlandezi,suedezi nu le e chiar asa frica, desi la ei iernile sunt cate 6 luni pe an. Felicitam Polestar pentru curaj.

  • Dutz, vineri, 13.01.2023 17:03

    Sa ce?

  • @mihai, vineri, 13.01.2023 21:25

    Frigul chiar dauneaza grav masinilor electrice. Si nu e de le specialistii romani citire. Intreaba orice posesor si iti va spune ca o scadere cu 30% a autonomiei nu e ceva nemaivazut. Ba chiar umbla vorba prin targ ca sunt cifre si mai mari numai ca putini vor sa recunoasca ca au facut o mare afacere.

  • Dutz, duminică, 15.01.2023 16:12

    Nu mai știu ce sa facă sa-și vândă gadgeturile. Este deja mijloc de ianuarie si încă nu se arunca cu cifre spectaculoase din partea modelelor electrice pe piețele unde deja se vând de 2-3 ani. La sfârșit de 2021 departamentele “electrice” de la mulți producători erau tot o petrecere, suveniruri si optimism. Spărgea fonduri in neștire, bani câștigați din vânzarea “fosilelor”. In Decembrie anul trecut, liniște de mormânt aproape in totalitate… cine nu are portofoliu mixt o sa aibă probleme mari in a 2-a parte a anului. Nu tu sold-out-uri, nu tu liste de așteptare pe 20 de luni, îți iei Tesla din stoc si cu 20% reducere. Cum am spus anul trecut, cine își ia electrică este cobai sau dacă este conștient de implicații atunci își ia un Gadget sa aibă cu ce sa se joace. Unde stau îți dau Tesla pentru drive test de weekend, in urma cu un an nici cu 60.000 de dolari nu găseai. Cam mare schimbarea… după cum mulți (pardon câțiva) anticipam, deși personal credeam că mai durează ceva. Partea buna ca o sa avem in curând supraproducție de semi-conducători ca m-am saturat si de inepția si de implicațiile “penuriei”. Game over electrice, prețul contează!!!