Politia Rutiera a intocmit noua harta a soselelor periculoase
Oficialii Politiei Rutiere din Romania au intocmit harta cu cele mai periculoase sosele din tara noastra. Spre deosebire de anii trecuti, cea mai periculoasa ruta este DN2, care leaga Bucurestiul de Ucraina.
Avand in vedere numarul din ce in ce mai mare de accidente rutiere din Romania, Politia Rutiera a intocmit o noua harta a soselelor "ucigase". Ruta Bucuresti-Ucraina a devenit cel mai periculos drum din Romania, soseaua E85, respectiv DN2 fiind locul unde numerosi soferi romani si-au pierdut viata in incercarea de a ajunge cat mai repede peste granita.
In primele sase luni ale anului 2009, pe DN 2 s-au produs 96 de accidente grave, care s-au soldat cu 52 de morti si 77 de raniti. Desi numarul accidentelor inregistrate pe aceasta sosea a scazut fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul mortilor a ramas acelasi. Acest lucru s-a intamplat deoarece cauzele accidentelor au ramas neschimbate, principalele cauze ale accidentelor grave fiind neatentia soferilor, viteza excesiva, depasirile neregulamentare si oboseala. Pe langa asta, pietonii au fost vinovati in numeroase accidente soldate cu rani grave si morti din cauza faptului ca au traversat neregulamentar.
Cel de-al doilea drum de pe harta deceselor pe sosele din Romania este DN6, care leaga Bucurestiul de orasul Cenad. Pe DN6 s-au inregistrat 82 de accidente rutiere grave, care s-au soldat cu 46 de morti, pe cand pe DN1 s-au inregistrat 36 de accidente rutiere grave. Pe langa acestea, anumite drumuri au zone periculoase, in care soferii trebuie sa circule cu atentie deosebita si sa evite depasirile neregulamentare si viteza.
Zonele periculoase mentionate mai sus se afla pe DN2 la km 12, intre km 106 si 110, precum si la km 131(jud. Buzau), dar si intre kilometrii 174 si 179 (jud. Vrancea), si intre kilometrii 294 si 298 (judetul Bacau). Ruta DN6 are si ea zonele ei cu probleme, acestea fiind la km 12 (jud. Ilfov), si la kilometrul 188 (jud. Dolj). Politistii avertizeaza soferii sa fie extrem de atenti si pe DN 1C, care are zone periculoase in preajma kilometrului 2 (jud. Cluj) dar si pe la km 137 (jud. Mures).
Politia Rutiera a decis sa numeasca zonele de mai sus periculoase deoarece numarul si frecventa accidentelor rutiere in acele perimetre a fost extrem de ridicata. Pentru a tempera soferii care decid sa nu respecte recomandarile DGPR, politistii vor amplasa radare in cascada pe drumurile nationale, pentru a micsora pe cat posibil numarul de accidente grave. Astfel, politia va amplasa cate doua sau trei radare pe ambele sensuri ale drumului national, care vor functiona pe un tronson de cativa kilometri, situat in preajma zonelor periculoase.
Radarele vor fi amplasate cu precadere in zilele si intervalele orare in care s-au produs cele mai multe accidente rutiere grave din primele sase luni ale acestui an. Pe langa sanctiunile pe care le vor suporta conducatorii auto care incalca legea, acestia vor primi si lectii suplimentare de legislatie rutiera.
Via | EVZ
Si cand reparam drumurile? Ca de radare si bizoni avem parte cu gramada, numai de drumuri decente nu! Bagam zeci de milioane in reparatii ale masinilor din cauza drumurilor execrabile iar unde soselele sunt acceptabile avem parte de radare. DN6 Bucuresti- Alexandria -Craiova -Dr Tr Severin - Lugoj - Timisoara este un asemenea drum: portiuni bune 10%, portiuni distruse 90%. Acum apare si pe harta Politiei. Si ce daca? Noi platim sau murim iar pe mafiotii de la transporturi (Berceanu, Orban, Dobre,.., Basescu) ii doare-n cur de noi.