Prețul carburanților va crește cu 0.32 lei pe litru după 1 octombrie: reintroducerea supraaccizei a fost aprobată
Prețul tuturor tipurilor de carburanți va crește cu 0.16 lei pe litru din 15 septembrie și cu încă 0.16 lei pe litru începând din 1 octombrie. În total, vom plăti la pompa cu 0.32 lei pe litru mai mult.
Guvernul a decis în ședința de la jumătatea acestei săptămâni modul în care va reintroduce supraaciza pentru carburanți.
Astfel, scumpirile vor avea loc în două etape: din 15 septembrie, prețul la pompa va crește cu 0.16 lei pe litru, iar din 1 octombrie se va aplica încă o majorare de 0.16 lei pe litru.
Anterior, Guvernul anunțase o mărire de 0.45 lei pe litru începând din 1 septembrie, iar Ministrul Finanțelor susține că noul calendar al măririlor a fost adoptat cu scopul de a evita "un șoc pe piață".
Cu toate acestea, indiferent dacă are loc în două etape la interval de două săptămâni sau într-o singură etapă, mărirea prețurilor va fi remarcată rapid la orice alimentare cu carburant, dar și la orice produs achiziționat, întrucât costurile transportatorilor vor crește.
Supraacciza la carburanți a fost introdusă inițial în 2014, a avut o valoare de 0.07 euro și a fost eliminată în 1 ianuarie 2017, interval de timp în care statul a colectat în plus circa 8.46 de miliarde de lei, echivalentul a aproape 2 miliarde de euro.
Via Profit
-
costy, joi, 31.08.2017 13:43
autostrazi de toata jena pe bucatele dar benzina tot mai scumpa ...ca la noi la nimeni
-
someone, joi, 31.08.2017 14:41
"accizele vor ramane neschimbate pana cel putin in anul 2020" aceasta este una din multe promisiuni electorala PSD....este de asemenea una din N minciuni fiecare popor isi alege ( si mentine ) conducatorii pe care ii merita
-
Pesedizda puturoasă, joi, 31.08.2017 14:58
Alegeţi-ne pe noi! Scoatem toate taxele aberante, inventate de ciocoi! Să să bucure boboru' ... etc.
-
ionut, joi, 31.08.2017 22:09
DA pentru accize , daca se construiesc autostrazi si modernizam drumurile nationale NU vrem sa platim cu accize -PENSIILE SPECIALE. PS: pentru pensii speciale sunt banci si multinationale.
-
inexorabil, joi, 31.08.2017 23:02
Păi, masa de manevră electorală (“asistații social”, desigur) cu ce să fie ținută ȋn funcțiune? Dar salariile & pensile “speciale” cum pot fi menținute? Dar bonusurile? N-ați auzit ce câștiguri babane sunt tocmite, de pildă, prin Ministerul de Interne? De fapt, există o singură persoană pe lumea asta care intenționează să activeze ȋn structurile de stat menite teoretic să asigure “dreptate socială”, “ordine” și “armonie” fiind motivată, animată, chiar obsedată doar și doar de comandamente morale, nobile…creștinești? Până și o curcă plouată ar râde de modul meu complet naiv/stupid de a pune ȋntrebări… Baaanu’ scurs din bugetul de stat (evident, dincolo de ceea ce numim nivel cuvenit și decent de salarizare) insuflă cel mai dulce sentiment…De când lumea și pământul. Vă satisfacem (cât de cât) ȋndreptățitele cerințe și nevoi de impact public, vă plătim, băi bugetari sărmani și robotizați, nu cu cât ați vrea voi, dar, oricum, la zi…totuși, pardon, și noi suntem (supra)oameni și ne place la nebunie să trăim pe picior mare = imuabila profesiune de credință a “băieților deștepți” care alcătuiesc “statul” (voi credeați că privații și interlopii și-au căpătat acest renume? bua-ha-ha!). Este la mintea cocoșului că vor urma scumpiri ȋn lanț…Și nu-i nevoie să fii matematician sau economist ca să realizezi instantaneu că prețurile crescute ȋnseamnă profituri mai mari, dar și ȋncasări mai mari la bugetul de stat (adecvat ȋn context: de “stat”). Tinde careva să se revolte? Hai că “arată mișto” generăleasa Anaconda de la SRI (Patria a priori, fraților – nu te joci cu ȋnaltele devize ale spiritelor alese), mai ales când pozează “sexy” pe iahturi de lux. Frumos trup, dar cine i l-a făcut așa? Eu, tu, x, y, z…Vrei, nu vrei, slujbele din “sistem” care presupun “mare” sau chiar “cea mai mare” răspundere (adică se controlează ei ȋntre ei, iar dacă ȋi superi pe șefi, dar și “opinia publică”, suporți imediat “rigorile legii”, recte trecere ȋn rezervă, stare ȋn care n-ai de ales decât să te mulțumești cu o pensie...nesimțită, adică pensia este astfel, nu tu!) trebuie recompensate pe măsură. Dar ce s-ar ȋntâmpla ȋn cazul ȋn care carburanții s-ar duce spre 7-8 lei per litru?…Ȋntr-o asemenea situație (evident, absurdă, indezirabilă), mulți s-ar vedea siliți să-și aplice restricții la alimentarea de la pompă sau chiar să renunțe la mașinile proprii, dar persoanele juridice…nț! Camioane medii, TIR-uri și utilitare roiesc zilnic, pretutindeni, ȋntr-o veselie. O realitate care, ȋn plină epocă a consumismului, n-are cum să cunoască vreun regres…sau cel puțin nu ȋn deceniile imediat următoare. La urma urmei, iată o sursă importantă, chiar neprețuită, de acumulare la bugetul de “stat”…Oare să nu știm noi care este valoarea (ro)vinietei pe categorii? Personal sau pe firmă, o achităm conștiincioși și ce primim ȋn schimb?? Vă puteți răspunde și singuri…Mai ales dacă v-ați ȋmprietenit cu gropile, dâmburile și peticele de pe asfaltul cel de toate zilele.
-
lulu, vineri, 01.09.2017 09:04
Nici nu au crescut accizele si deja carburantii s-au scumpit in ultima saptamana cu 15 bani!!! cred ca o sa ajunga litrul la 6 lei cam tot atat cat era atunci cand bariluilcosta 130- 140 usd. Dar romanul nu face nimic impotriva OMV care il jecmaneste pe fata in schimb injura PSD-ul.
-
inexorabil, vineri, 01.09.2017 11:21
Doar cei literalmente orbi cu duhul nu admit adevărul cumplit că bogăţiile ţării au încăput pe mâini străine…Partidele politice de la noi (chiar nu contează “eşichierul” : stânga, dreapta…laşi, trădători, slugi) nu fac altceva decât să se ocupe cu aplicarea planurilor de jaf extrinsec calculat, fie că ajung la Putere, fie că trec în Opoziţie (iarăşi, nişte termeni relativizaţi). Noi nu suntem Ungaria sau Polonia, care au început să înfrunte “granzii” pe faţă, fără teamă. Noi suntem nişte conformişti/consumişti sau, dacă nu, atunci nişte căcăcioşi. Ne văicărim şi…atât. Vae victis!
-
lulu, vineri, 01.09.2017 15:39
Corect spus mai sus, preturile sigur vor creste influentate de cresterea preturilor la carburanti. In schimb aceeasi influenta nu am vazut-o in preturi cind s-a scos acciza sau cand a scazut chinuit pretul datorita scaderii pretului barilului, Imi amintesc atunci cand a crescut TVA-ul de la 19 la 24 % cum au crescut preturile cu valori chiar nesimtite in timp ce atunci cand a scazut TVA-ul toti mimau corectitudinea si iti calculau pe eticheta pretului concret valoarea determinata de scaderea TVA-ului in speta cativa banuti - nu de alta dar sa nu te astepti sa scada asa mult ca atunci cand au crescut!!!
-
dan, duminică, 03.09.2017 13:54
Este deja in jur de 4,7 ron litrul, practic il aduce la 5 ron sa fie suma rotunda. Devine totodata cea mai scumpa benzina din UE. Legat de politica, nu va mai agitati, ca oricine ar fi venit la guvernare, tot aia se intampla. Daca cineva mai crede ca tara e condusa din interior, e cel putin naiv ca sa nu zic altfel. Si aici nu e vb strict de Romania, ci de politica globalizarii. Criza din 2008 a aratat clar ca daca stranuta 2-3 giganti financiari, toata lumea se imbolnaveste de pneumonie. Asa ca controlul global pe fiecare tara in parte vine de la sine.
Citeste si
-
INTERN | vineri, 22 noiembrieNoul Opel Frontera poate fi comandat în România: start de la 22.400 euroOpel a deschis comenzile pentru noul Frontera în România. SUV-ul de clasă subcompactă are un preț de pornire de 22.400 euro în țara noastră. Citeste tot
-
INTERN | vineri, 22 noiembrieProducția auto națională a crescut cu 19% în octombriePotrivit celui mai nou raport al Asociației Constructorilor de Automobile din România, producția auto din țara noastră a avut parte de o creștere de 19% în luna octombrie. Creșteri au fost înregistrate și raportat la ultimele 10 luni. Citeste tot
-
INTERN | miercuri, 20 noiembrieBrașovul interzice trotinetele închiriatePrimăria Brașov a interzis oficial trotinetele de închiriat în tot orașul. Serviciile de închiriere a trotinetelor nu vor mai funcționa în Brașov pentru o perioadă nedeterminată. Citeste tot
-
INTERN | marţi, 19 noiembrieNoul Renault 5 E-Tech a devenit mai accesibil. Start de la 26.900 euro în RomâniaRenault a deschis comenzile pentru noul Renault 5 E-Tech în versiunea Urban Range pe piața din România. Noua versiune propune un preț de pornire de 26.900 euro. Citeste tot
-
INTERN | marţi, 19 noiembriePrețuri noua Skoda Elroq în România: start de la 35.000 euroNoua Skoda Elroq este acum disponibilă în România. Pe piața noastră, noul crossover electric de dimensiuni compacte propune un preț de pornire de 35.000 euro. Citeste tot
Bravo PSD! Tineti-o tot asa!