Primele imagini cu interiorul succesorului lui Aventador: 7 moduri de rulare

Publicat marţi, 21.03.2023 14:25 de Tiberiu Safta

Lamborghini a publicat primele imagini oficiale cu interiorul lui LB744, numele de cod al succesorului lui Aventador. Imaginile relevă că noul model va avea nu mai puțin de 7 moduri de condus, iar puterea motorului este limitată în funcție de modul de rulare ales.

După ce am văzut imagini cu exteriorul și cu motorul succesorului lui Aventador, constructorul italian ne arată acum și primele imagini cu interiorul viitorului hypercar hibrid. Imaginile în sine se concentrează asupra noului instrumentar digital, care își schimbă aspectul în funcție de modul de rulare selectat.

Și că tot vorbeam de modurile de rulare, viitorul Lamborghini LB744 va avea nu mai puțin de 7 moduri de rulare. Acestea sunt: Recharge, Hybrid, Performance, Citta, Strada, Sport și Corsa. Toate aceste moduri vor putea fi selectate cu două butoane rotative pe volan.

În modul Recharge, motorul termic V12 va rula timp de 6 minute pentru a reîncărca bateria de 3.8 kWh. Acesta este unul din modurile prin care acumulatorul viitorului hypercar PHEV va putea fi încărcat. Bateria va putea fi realimentată și prin sistemul de frânare regenerativă, precum și la o stație de încărcare, acolo unde bateria va putea trage un curent de 7 kW.

Dacă alegi modul de rulare Citta, adică oraș în italiană, atunci puterea motorului va fi limitată la 180 de cai putere. De asemenea, suspensia, frânele și cutia de viteze vor fi calibrate special pentru a oferi un nivel maxim de confort.

Bineînțeles, pentru mai multă performanță există și modul Strada, care limitează puterea propulsorului la 874 de cai putere. Alți 20 de cai putere mai pot fi obținuți în modul de rulare Sport.

Iar dacă vrei să dai drumul celor peste 1000 de cai putere ai propulsorului, atunci este de ajuns să treci pe modul Corsa. Viitorul model îți va permite să dezactivezi și sistemul de control al stabilității, iar modelul va avea și un sistem de lansare de pe loc prin apăsarea unui buton special montat în consola centrală.

Surprizele nu se termină aici, deoarece Lamborghini LB744 va putea fi configurat cu 13 setări diferite pentru un comportament cât mai apropiat de dorințele șoferului. Aici amintim de setarea Corsa Recharge, care ajută la realimentarea bateriei în timp ce mașina este condusă pe circuit.

Lamborghini spune că mai sunt doar câteva zile până la dezvăluirea noului hypercar electrificat. Deocamdată, constructorul italian nu a confirmat numele oficial al noului model.

via Lamborghini

  • Mike, marţi, 21.03.2023 14:39

    7 moduri de poluare Mda

  • Mircea Badea, marţi, 21.03.2023 15:29

    De ce nu are baterie mai mare? Și în modul cita/Tarzan se parchează singura, își ridică și fusta? Sunt curios daca intra vreodată pe străduțele obișnuite ale orașelor.

  • r, marţi, 21.03.2023 16:03

    Trebuie să fii mare pilot ca să simți diferența de 20 CP între cele două moduri prezentate. Bateria pare de ceas în comparație cu mașina și performanțele și în afară de impozit nu prea înțeleg la ce ajută. La economie de combustibil ?

  • Mircea Badea, marţi, 21.03.2023 20:03

    altii zboara electric https://youtu.be/xzYHE8ftd30?t=356

    Dutz, miercuri, 22.03.2023 06:00

    Sper sa nu te “ia” unul cu fulgi cu tot… așa ceva. Clar doar inteligenta are limite.

  • @dutzu, miercuri, 22.03.2023 18:08

    te-ai spariat?! unde esti tu nu ai autostrazi de-astea smechere, cu electrice ce zboara ca vantul noaptea..