Primele schițe cu noul concept Kia EV9. Anunță un viitor SUV electric de dimensiuni mari

Publicat joi, 11.11.2021 11:29 de Alexandru Monenciu

Constructorul asiatic a publicat primele schițe și un teaser cu noul concept EV9. Acesta anunță un viitor SUV, cu zero emisii, de dimensiuni mari.

Kia și-a prezentat, în cadrul unui eveniment online, planurile pentru un viitor sustenabil. Până în 2045, marca sud-coreeană vrea să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, iar gama de modele din Europa va fi pur electrică până în 2035.

Cu această ocazie, Kia a publicat și primele schițe oficiale cu noul concept EV9. Acesta va evolua într-un model de serie, mai exact într-un SUV de mari dimensiuni, cu zero emisii și trei rânduri de scaune. 

Trecând peste designul exterior, care îmbină proporțiile unui SUV tradițional cu o serie de detalii futuriste, la interior sud-coreenii au folosit materiale sustenabile. Pentru podea, Kia a folosit plase de pescuit reciclate, iar pentru scaune plastic rezultat din PET-uri reciclate.

Instrumentarul de bord digital și display-ul central sunt integrate într-o singură unitate, iar volanul seamănă cu cel de la Tesla.

Conceptul Kia EV9 va debuta în 17 noiembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles.

via Kia

  • Andrei, joi, 11.11.2021 12:47

    Au furat luminile de zi de la DS, stopurile și umerii de la Volvo, jumătatea de volan de la Tesla.

  • Dutz, sâmbătă, 13.11.2021 06:59

    Doar s-au inspirat ;))